Ontwerp Zonder Titel (15)

Leren

Door je talenten te ontdekken kun je ontwikkelen op een manier die bij je past. In de ondersteuning richten we ons op die kwaliteiten die je nodig hebt om je talenten te ontwikkelen en te gebruiken.

Leren doe je bij LuuXX

Er zijn verschillende manieren van leren. We kijken samen wat bij jou past. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag met arbeidsmatige dagbesteding of het ‘werkfit maken’-traject. Je leert op je eigen tempo en doet nieuwe vaardigheden op.

Wij bieden naast arbeidsmatige dagbesteding ook andere vormen van dagbesteding. Deze andere vormen van dagbesteding vind je rechts in het menu.

Meer informatie

Het kan zijn dat je nog dingen wilt leren. Dat noemen wij talenten ontwikkelen. Bijvoorbeeld je wilt zelf soep leren koken of salade maken. Het Leercentrum van Lunet kan dit samen met je bespreken. Je begeleider zit er dan ook bij, want die weet vaak ook waar je goed in bent en wat je wilt leren.

Het doel is om samen te kijken wat voor soort werkzaamheden jij al kunt en wat je nog wilt leren. Om hierachter te komen doen wij een kort onderzoekje met je. Dit onderzoekje bestaat uit het stellen van vragen. Over wat je bijvoorbeeld nog wilt leren en wat je al kan. Wij maken dan vervolgens een grafiek waarop je kunt zien wat je allemaal al kan en wat er nodig is om door te groeien. Dit noemen we met een moeilijk woord een competentieprofiel.

Het Leercentrum van Lunet biedt verschillende cursussen aan. Deze cursussen vind je in de Cursusgids. Je kunt je inschrijven voor een cursus van het Leercentrum via het inschrijfformulier. Rechts vind je meer informatie over het leercentrum, de cursusgids en het inschrijfformulier.

Via de afname van een INVRA (INVentarisatie Redzaamheids Aspecten) maken wij een inventarisatie van je vaardigheden. Dit is geen test of onderzoek, maar een meetinstrument om te kijken waar jij al goed in bent en aan welke vaardigheden nog gewerkt kan worden. Zo wordt snel duidelijk welke werkprocessen nog ontwikkelkansen kunnen bieden. Meer informatie over INVRA en onze leerlijnen kun je krijgen bij het Leercentrum van Lunet.

Meer informatie

Bij LuuXX doe je niet alleen vaardigheden op. Je leert ook een specifiek vak of je leert een goede arbeidshouding aan. We zijn bezig om ervoor te zorgen dat je een branch-erkend certificaat krijgt aan het eind van het traject. Dat maakt werk zoeken makkelijker.

In je zoektocht naar een betaalde baan kun je hulp krijgen van een jobcoach. Deze jobcoach kan jou ook ondersteunen als je al werkt. Zodat jij je baan kunt behouden en een prettig (werk)leven hebt.

Meer informatie

Vind jij het leuk om ouderen of mensen met een verstandelijke beperking te helpen? Zij kunnen je hulp heel hard gebruiken en wij gaan ervoor zorgen dat je hiervoor goed opgeleid wordt.

Hoe ziet de opleiding eruit
De opleiding Woonhulp is een opleiding in kleine stapjes. Tijdsdruk is er niet. Je mag over deze stapjes zo lang als nodig is doen. Doordat je tijdens de opleiding al kan oefenen met praktijksituaties, ga je merken dat je veel meer zelfvertrouwen krijgt in de stappen die je gaat zetten. Pas als honderd procent zeker is dat je een stap onder de knie hebt dan volgt er een beoordeling en krijg je een praktijkbewijs. Dit kan zijn een praktijkbewijs van werken in de keuken of bijvoorbeeld een praktijkverklaring planten en dieren verzorgen. In totaal kun je 13 praktijkbewijzen halen. Als jij ze alle 13 gehaald hebt, dan krijg jij je diploma Woonhulp. Met je diploma Woonhulp kun jij gaan solliciteren bij de ouderenzorg of gehandicaptenzorg.

Als jij niet alle dertien praktijkbewijzen kunt halen, is er niets aan de hand. De praktijkbewijzen die je wel gehaald hebt, zijn certificaten waarmee jij kunt aantonen dat je dat onderdeel beheerst en daarmee laat zien dat jij die werkzaamheden zelfstandig kunt doen.

Duur opleiding
De opleiding Woonhulp duurt ongeveer 1,5 jaar. Je krijgt 3 uur per week theorieles en 12 uur per week ga je stage lopen bij een leerwerkbedrijf. Je wordt heel goed begeleid door werkbegeleiders en het leercentrum van Lunet. Misschien kan de begeleiding leiden tot betaald werk, maar dit kan ook te hoog gegrepen zijn. Dit is voor iedereen weer anders. Maar voor iedereen geldt, je doet iets wat zin heeft en waarin je meetelt in de samenleving.

Ben je geïnteresseerd in de opleiding Woonhulp of wil je meer informatie? Lees dan de flyer rechts.

Meer informatie

Weet je niet precies welke vorm van leren bij jou past? Wij helpen je graag verder! Voor al je vragen over leren bij LuuXX, kun je terecht bij het Cliëntbureau van Lunet.

Meer informatie

Meer weten over je talenten ontwikkelen?

Wil je meer weten over hoe je je talenten kunt ontwikkelen? Neem dan contact op met je begeleider of het Cliëntbureau.

Cliëntbureau

Nog geen cliënt bij Lunet?

Om te leren bij LuuXX moet je cliënt zijn bij Lunet. Ben je nog geen cliënt bij Lunet? Dan kun je ook terecht bij het Cliëntbureau.

Cliëntbureau