Zij-instromers geslaagd

22 januari 2020
Diploma Zij Instroom Lunet Zorg1050

Proficiat voor deze kanjers

Na maanden blokken en knokken kwam op maandag 20 januari het verlossende woord: jullie zijn geslaagd. Proficiat voor deze kanjers. In anderhalf jaar hebben acht zij-instromers het diploma ‘Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg niveau 4’. Een topprestatie, want dat is twee keer zo snel als normaal. Maar ze kregen het niet voor niks. Anderhalf jaar, twee dagen per maand klassikaal, zo’n twintig uur per week thuisstudie en daarnaast 32 uur in de week werken in de zorg. Doe ’t ze maar eens na.

In 2018 startte we in samenwerking met het LOI de verkorte opleiding ‘Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg niveau 4’ voor zij-instromers. Je krijgt meteen salaris en de opleidingskosten worden betaald. Ook de lesdagen worden vergoed. En er is 100% baangarantie. Vijftien studenten begonnen aan dit traject. Acht zijn er nu geslaagd en de andere zeven halen hun diploma in februari.

Inmiddels zijn weer twee lichtingen zij-instromers gestart met hun opleiding bij Lunet zorg. En een volgende groep staat al weer te popelen. Voor de informatiebijeenkomst over de verkorte opleiding voor zij-instromers waren dit jaar zoveel belangstellenden dat het op twee avonden is gepland. Op de eerste waren bijna 50 belangstellenden en voor de bijeenkomst in februari verwachten we een zelfde aantal mensen.

Onze zij-instromers staan ook met een artikel in het Eindhovens Dagblad.

Wil je meer weten over de verkorte opleiding Persoonlijk begeleider niveau 4 voor zij-instromers. Mail dan even naar ons.