60 Evoluonnekes door LuuXX Kleine Berg

20 februari 2020
Evoluon 1050

Passende relatiegeschenken

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Kleine Evoluonnekes. Zo’n 60 stuks. De kleigieterij van LuuXX Kleine Berg is ervan vergeven, maar dat vinden ze daar helemaal niet erg.

De directie van het Evoluon is op hun zoektocht naar een passend relatiegeschenk terecht gekomen bij het keramiekatelier aan de Kleine Berg in Eindhoven. “Of we een replica kunnen maken van de grootste paddenstoel van het westelijk halfgrond. Natuurlijk kunnen we dat”, was het antwoord van de mallenmakers, kleigieters, aardewerkschuurders, keramiekschilders en glazuurhelden.

De eerste reeks Evoluonnekes is reeds herrezen uit de bakoven, een volgende serie staat al te popelen om gebakken te worden. In maart nemen ze afscheid van de makers en verhuizen ze naar hun grotere broer.