Veilig online. Hoe doe je dat?

09 april 2021
Online 1050 800X500

Met internet gaat een wereld voor je open. Maar die wereld kan ook bij jou op bezoek komen

Met internet kan een wereld voor je opengaan. En dat is mooi, leerzaam, gezellig, verrassend en het biedt ongekende mogelijkheden, zoals het aangaan van vriendschappen, relaties of sekscontact. Maar tegelijkertijd kan die wereld ook bij jou op bezoek komen en binnenkijken in jouw leefwereld. En dat kan vervelende gevolgen hebben. Wil je hier meer over weten, kijk dan eens op www.helpwanted.nl. Hier vind je allerlei handige tips en goede adviezen over de mogelijkheden en valkuilen van het gebruik van internet.

Bijvoorbeeld adviezen op het gebied van online seksualiteit/online seksueel misbruik. De website is ook te bezoeken door begeleiders en verwanten. Kijk er samen naar en zorg er zo voor dat je veilig kunt surfen en weet wanneer dat niet het geval is.

De website bevat ook een chatfunctie waar jongeren tot 26 jaar elke werkdag tussen 16.00 uur en 19.00 uur terecht kunnen met vragen.