Herstart Lunet-medewerkers bij Het Goed in Nuenen

29 juni 2021
Het Goed 1050 800X500

Bij Het Goed in Nuenen werken acht cliënten van Lunet

Mensen kunnen snel veel meer dan dat ze denken. Als je met zo´n instelling te werk gaat en een bedrijf runt, heb je alleen maar blijde gezichten. En die kom je dan ook tegen bij Het Goed in Nuenen. En zeker nu er weer – na een jaar Corona – gewerkt mag worden op locatie.

Bij Het Goed in Nuenen werken acht cliënten van Lunet. ‘Werken bij’? Eigenlijk is het veel meer dan dat. Want bij Het goed krijgen spullen een tweede leven, mensen passend werk geboden en klanten een goed gevoel. Nieuwe kansen dus voor mens en goederen. Hoe mooi is dat. En daar ben jij onderdeel van.

“En zo voelt het ook voor onze mensen”, vertelt coördinerend begeleidster Ilse Hakkens van Lunet. “Na onze start hier in 2019 moesten we na een paar maanden vanwege Corona noodgedwongen werken in dagbestedingscentrum Het Laar in Geldrop. De collega’s van Het Goed reden in die tijd af en aan met spullen die door ons werden gecheckt op kwaliteit en compleetheid. Maar ondanks de gastvrijheid van Het Laar, zijn we maar wat blij dat we weer terug zijn op onze vertrouwde werkplek. Samen met collega’s van de WSD werken we sinds april ’21 weer op het ‘werkplein’; een beschutte plek in het grote magazijn van Het Goed in Nuenen.”

Meedoen naar vermogen. Daar gaan we voor!
“Werk maken door hergebruik´ is het motto van Het Goed”, vertelt vestingsmanager Bas-Paul van Koll. “En werk”, vervolgt hij, “is een middel om deel te nemen aan allerlei andere processen. Zoals vrienden maken, beter in je vel zitten of jezelf ontwikkelen.” Voor dat ontwikkelen heeft Het Goed allerlei leerlijnen opgezet. “Onze mensen kunnen op die manier bijvoorbeeld een stap maken naar de winkel of gaan werken bij de inname van goederen”, vertelt Ilse. “Of doorstromen naar een betaalde baan ergens anders, als dit past bij de ontwikkelende competenties van de cliënt. Op die manier komen er ook weer plekken vrij voor anderen die graag willen werken en leren in een welkome omgeving waarin je je onderdeel voelt van de club. En dat voelt goed.”