Geeta studeert voor hulpkok bij Lunet

19 augustus 2021
Geeta

Elke dinsdag- en donderdagavond zit het wijkpunt tjokvol met Lunetters die wel een hapje lusten.

V.l.n.r. op de foto: Culinair coach en kok Kris Hooijen, cliëntbegeleider LuuXX Valkenswaard Toos van Mierlo, Geeta IJselendoorn en begeleider Scholing en Vorming van het Leercentrum Lunet Evy van Dijk.

Geeta IJselendoorn komt sinds een jaar bij LuuXX Valkenswaard aan de Willibrorduslaan. En van het begin af aan liet ze al doorschemeren wel iets te voelen om mee te helpen bij de maaltijdbereiding. Nou ja, een hulp in de keuken is altijd welkom, want elke dinsdag- en donderdagavond zit het wijkpunt tjokvol met Lunetters die wel een hapje lusten.

"Koken is mijn passie", vertelt Geeta. "Ik heb daar talent voor en ik doe het graag. Zeker voor anderen." Onder culinair toezicht van kok Fred leerde Geeta soep binden en groenteschotels bereiden. Het liefst maakt ze toetjes. "Monchou met kersen en Bonjourkoeken", zegt ze. "Ja, ik weet 't, die hebben eigenlijk een andere Franse naam, maar die kan ik niet goed onthouden. Bonjour wel."

Ik word blij als mensen mijn kookkunsten waarderen en dit ook tegen me zeggen.

Met passie kun je een heel eind komen, maar een maaltijd bereiden is meer dan een snufje zout hier en een verkruimeld Bastognekoekje daar. Daarom besloot Geeta om in juni te starten met de opleiding tot hulpkok via het e-learningprogramma Tara van het Leercentrum Lunet. En nu, slechts enkele maanden verder, heeft ze al heel wat stappen in die richting gezet. En ze gaat door, zegt ze enthousiast. "Ik wil graag meer leren: in de bediening, over boodschappen doen en over zo weinig mogelijk eten verspillen." Samen met Kris Hooijen - culinair coach - gaat ze hier de komende tijd mee aan de slag.