Lunet doet mee aan Dutch Design Week in Eindhoven

28 september 2021
DDW Koken 800

Onbeperkt lekker, gezond eten maar net een beetje gekker

Van 16 tot en met 24 oktober doet Lunet mee aan de Dutch Design Week 2021 (DDW ‘21) in Eindhoven. Het thema is ‘Onbeperkt lekker, gezond eten maar net een beetje gekker!’ Het thema gaat over bewustwording van wat je eet.

Wat is er te doen?
Tijdens de DDW ‘21 ervaar je op onze dagbestedingslocatie LuuXX aan de Kleine Berg 54 in Eindhoven onze culinaire en creatieve ontdekkingsreis. Een reis waar je producten van onze cliënten kunt zien, ervaren en proeven. Ook is het nieuwe FOOD magazine, met bijzondere recepten van onze cliënten, te koop.

Food magazine
“Eten is belangrijk onderdeel in ons dagelijks leven", vertelt Natasja Gerits, cliëntbegeleider en initiatiefneemster van deelname aan de DDW '21. "Bij dit thema passen recepten van onze cliënten die zijn gebundeld in ons eigen foodmagazine 'Onbeperkt lekker'". De recepten zijn met fooddesigner Eylien Lommen van LEF, Let's Explore Food, gemaakt op basis van ideeën en wensen van cliënten. "Ze heeft een gezondere draai gegeven aan een aantal recepten, maar er staan ook koekjes en taart in."

Samen koken, samen proeven
“We gingen natuurlijk veel verder dan het verzamelen van recepten. "vertelt Maartje Winter, projectleider deelname aan de DDW '21. "We hebben met cliënten nagedacht en gesproken over lekker en gezond eten. Samen nagedacht over wat wil ik graag leren koken, hoe ziet dat eruit en hoe smaakt het? Samen recepten gezocht, samen moestuinen aangelegd en geoogst. Samen gekookt, geproefd en samen het ontwerp van het magazine bedacht en gemaakt. En ook samen allerlei passende producten ontworpen en gemaakt zoals servies, schorten, tafelkleden, kookboekstandaarden, kaarsjes, een memoryspel. Dat deden we niet alleen op onze locatie aan de Kleine Berg, maar op 25 verschillende locaties van Lunet. Samen zijn we heel trots op wat we met elkaar en met cliënten hebben gerealiseerd.”

Meer informatie
Wil je onze dagsteding LuuXX Kleine Berg bezoeken tijdens de DDW '21? Je bent van harte welkom. We geven rondleidingen, tonen onze producten en onze eigen nieuwe foodmagazine. En we laten je in ons restaurant onze recepten proeven. De toegang is gratis. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. De producten die voor DDW ’21 zijn gemaakt, blijven in het assortiment en zijn ook na de DDW te koop via de LuuXX winkels.