Nieuwe dagbestedingslocatie in Bladel

03 november 2021
Luuxxbladel600

Vanaf de zomer was deze nieuwe locatie al open voor onze cliënten.

Voor ieder wat wils
LuuXX Bladel is een plek waar cliënten van Lunet uit Bladel en omstreken elkaar kunnen ontmoeten, waar ze samen werken, leuke activiteiten ondernemen en kunnen eten. "En dat doen we laagdrempelig en vraag gestuurd", vertelt begeleidster Rosa van der Hoeven. "Dat varieert van een spelletjesavond op vrijdag, wat vooral druk bezocht wordt door cliënten van de Genestetlaan. Tot bingo of darten, waar weer andere cliënten uit Bladel aan meedoen. En heeft iemand een leuk idee, dan gaan we er mee aan de slag. Zo hebben we met Sinterklaas een surprise georganiseerd. Dan is het echt volle bak hier. Bewoners van onze andere locaties zoals Helmkruid, De Doolandweg, Torendreef en De Genestetlaan zijn dan ook van de partij. En ook mensen die ambulante ondersteuning vanuit Lunet krijgen, zien we hier steeds vaker. Al met al een bont gezelschap, maar wel voor ieder wat wils. Veel mag en kan, niks hoeft", voegt Rosa hier aan toe.

Onder de mensen
"Er gaat een wereld voor me open. Ik kom eindelijk weer eens buiten de deur en ontmoet bijzondere mensen." vertelt Gwen, "Ik ben weer thuis onder de mensen. Mijn mensen. Werkdruk kennen we hier niet." En daar is Gwen maar wat blij mee: "Ik heb, nadat ik ben afgekeurd voor werken, best wel een lange tijd thuisgezeten. En dat is niks voor een jonge meid van 48", zegt ze zelf hierover. "Na een tip van haar ambulant begeleidster, begon ze in juli met één ochtend in de week. "En nu zou ik het liefst elke dag komen. Ik ben graag creatief bezig en koken is mijn passie. Ik help dan ook elke dinsdag mee met het maken van de maaltijd. Dan hebben we zo'n twintig gasten aan tafel. En elke donderdag maken we verse soep. 1 Euro de mok. Hartstikke lekker en kei goedkoop."

De officiële opening van LuuXX Bladel was gepland op 19 november. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is besloten de opening uit te stellen.