Cliënten vieren 25-jarig jubileum van vrijwilligers

21 december 2021
Toon

Vrijwilligers in het zonnetje

Het is feest op Laan van Eckart 82. Want op deze woning op woonpark Eckartdal zijn maar liefst drie 25-jarige vrijwilligersjubilarissen. Het echtpaar Toon en Annemieke Smits en Theo Groenemans. En eigenlijk ook wel de vrouw van Theo, Truus. Geen vrijwilliger in de strikte zin van het woord, maar ze heeft in die 25 jaar Theo vaak bijgestaan in zijn vrijwilligerswerk.

Bezoekvrijwilliger
De jubilarissen zijn al 25 jaar verbonden met Lunet en al die tijd waren ze een zogenaamde bezoekvrijwilliger. Dat is iemand die regelmatig één cliënt bezoekt in zijn of haar huis, maar die ook uitstapjes met die ene cliënt doet. Of thuis uitnodigt voor een koffie of een hapje eten. En als je dan zo'n lieve, warme en betrokken mensen treft als Toon, Annemieke, Theo en Truus, heb je het eigenlijk wel heel goed getroffen.

Elke dag genieten
Op Laan van Eckart 82 woont een tiental ouderwordende - de oudste is 94 - mensen. Maar ze genieten nog elke dag van huishoudelijke klussen, lekker eten, dagbesteding, puzzelen, handwerken, zwemmen en sporten en van elkaars gezelligheid in de gezamenlijke huiskamer. En natuurlijk van de bezoekjes van de vrijwilligers. Speciaal en altijd leuk.

Wil je ook vrijwilliger worden? Lees meer over onze mogelijkheden.