Lunet medewerkers krijgen deze week hun boostervaccinatie

02 december 2021
FOTO PERSBERICHT Regionale Zorginstellingen En GGD Werken Samen Om Zorgmedewerkers Te Boosteren 1

Regionale zorginstellingen en GGD werken samen om zorgmedewerkers te ‘boosteren’

Onze zorgmedewerkers kunnen deze week al terecht voor de boostervaccinatie. Zorgorganisaties in de gehandicapten- en ouderenzorg, werken hierbij nauw samen met de GGD Zuidoost-Brabant om het gros van de medewerkers met direct cliëntencontact de mogelijkheid te bieden de extra prik te halen. De vaccinaties worden de komende dagen gezet door collega's van de samenwerkende organisaties. Zo kunnen maar liefst 4.900 medewerkers van onder andere Lunet, Severinus en Oktober terecht op één van de priklocaties die de organisaties hebben ingericht.

Gezamenlijke aanpak
Zorgmedewerkers in de ouderen- en gehandicaptenzorg zijn vanaf 13 december aan de beurt om een boostervaccinatie te ontvangen via de GGD-vaccinatielocaties. De zorginstellingen krijgen daarnaast ook de mogelijkheid om zelf hun medewerkers vaccineren. De GGD stelt de vaccins beschikbaar, de rest – zoals priklocatie, personeel en registratie - regelen de instellingen zelf. Dat heeft in heel korte tijd geleid tot een unieke samenwerkingen rondom de boostervaccinatie.

Zo hebben Lunet, Severinus en oktober de handen ineengeslagen om de priklocaties in te richten, personeel te informeren en de komende dagen nemen zij ook het prikken en de registraties voor hun rekening. Iedere organisatie neemt één van de priklocaties voor haar rekening, maar op iedere locatie zijn de medewerkers van alle de drie organisaties welkom.

Bestuurders in de regio hebben zich sterk gemaakt voor deze gezamenlijke aanpak in de ouderen- en gehandicaptenzorg. Op deze manier hopen ze snel een kentering te zien in het aantal besmettingen in de instellingen bij zowel cliënten als medewerkers.

Oplopende coronabesmettingen
Het aantal coronabesmettingen in de instellingen loopt sinds een aantal weken weer op, zo ook in onze regio. De landelijke boostercampagne moet ervoor zorgen dat bewoners, cliënten, medewerkers en bezoekers goed beschermd blijven tegen het coronavirus. Kwetsbare bewoners van de zorginstellingen en medewerkers in de acute zorg, zoals in de gehandicaptenzorg, komen als eerste aan de beurt.