Mobiele testteams en testlocatie geopend bij Lunet

01 december 2021
IMG 20211110 WA0000 (1)

Testen van cliënten op het coronavirus

Bij Lunet is er een forse stijging van het aantal positief geteste cliënten. Daarom is vorige week in rap tempo een tiental testlocaties bij Lunet en mobiele testteams van Lunet-medewerkers gestart met het testen van cliënten als zij klachten hebben. Rustig opstarten was er niet bij, want na een spoedscholing 'Testen' door het Verpleegkundig Team Lunet, konden de kersverse testers meteen vol aan de bak, want de testaanvragen regenden binnen.

Cliënten hoeven niet van huis
Begeleiders geven aan erg blij te zijn met de nieuwe mogelijkheden in testen van cliënten. Een testlocatie is dichtbij en als het nodig of gewenst is, komt een mobiel team op 'huisbezoek'. Soms niet dezelfde dag, maar altijd binnen 24 uur. En onze cliënten weten meteen de uitslag. Het bespaart wachten op een afspraak bij de overvolle GGD's en misschien nog wel belangrijker: cliënten hoeven niet van huis. Dat verkleint de risico's op extra besmetting. Daarnaast bespaart het veel reizen en reistijd.