Nieuw leven voor oude fietsen bij dagbesteding Het Laar

27 januari 2022
Nieuw Leven Voor Oude Fietsen Bij Dagbesteding Het Laar

Het Laar mag ook de komende 10 jaar weesfietsen opknappen voor de gemeente Geldrop

In 2011 is de gemeentelijk zorg- en bewaarplicht voor gevonden fietsen - ook wel weesfietsen genoemd - overgedragen aan onze dagbestedingslocatie Het Laar in Geldrop. Hiervoor is destijds een duurzaam en maatschappelijk verantwoord project gestart, waarbij cliënten deze fietsen een tweede leven geven door ze te repareren.

Deze 'refurbished' fietsen worden doorverkocht of weggegeven. Het college in Geldrop heeft eind 2021 deze afspraken opnieuw besproken en de samenwerking is weer met 10 jaar verlengd. Wethouder Peter Looijmans kwam op vrijdag 21 januari het goede nieuws hoogstpersoonlijk vertellen aan de fietsenmakers van Het Laar.

"We maken van drie oude fietsen weer een nieuwe," vertelt een trotse Wesley, fietsenmaker van het eerste uur bij Het Laar in Geldrop. Wil je weten hoe het eraan toe gaat in de fietsenmakerij? Bekijk het filmpje hieronder!

We maken van drie oude fietsen weer een nieuwe.
Deze video wordt door uw cookie instellingen geblokkeerd. Om deze content te kunnen zien moet u uw cookie instellingen aanpassen en marketing cookies toestaan.