Lunet vangt Oekraïense vluchtelingen op met een verstandelijke beperking

29 maart 2022
Opvang Oekraïense Vluchtelingen Met Een Verstandelijke Beperking

"Het is hartverwarmend om te zien hoe iedereen mee wil helpen en mee wil denken.”

Op maandagavond 28 maart zijn de eerste Oekraïense vluchtelingen met een verstandelijke beperking en hun persoonlijke ondersteuners opgevangen. Ze vinden onderdak op woonlocaties in Hapert en Valkenswaard. De vluchtelingen kregen bij aankomst een warm welkom door vrijwilligers en medewerkers van Lunet. De verwachting is dat we komende tijd meer vluchtelingen met een verstandelijke beperking opvangen. Tot dusver is er ruimte voor zestig personen.

Hilda Barnhoorn, Raad van Bestuur: “Vanuit het landelijk coördinatiepunt voor Oekraïense vluchtelingen met een verstandelijke beperking - Soft Tulip – kregen we half maart de vraag wat Lunet kan betekenen voor de opvang van deze Oekraïners. In korte tijd hebben we een aantal woningen aan kunnen wijzen voor deze opvang en beschikbaar gemaakt voor bewoning.

Daarnaast is aan medewerkers en onze vrijwilligers gevraagd wat zij willen en kunnen bijdragen aan de opvang van deze oorlogsslachtoffers van alle leeftijden. In groten getale worden diensten - waaronder ook tolken - en goederen aangeboden. Ook leveranciers van Lunet bieden belangeloos diensten en goederen aan. Het is hartverwarmend om te zien hoe iedereen mee wil helpen en mee wil denken.”