Wij-keuken Woensel geopend

30 maart 2022
Wij Keuken Woensel Geopend

Door de komst van de wijkkeuken genieten cliënten dagelijks van een verse maaltijd

Op zaterdag 19 maart was het volle bak bij LuuXX Woensel. Maar liefst 80 gasten waren bij de opening van dit nieuwe wijksteunpunt in het Eindhovense Woensel. De collega's hadden hun handen vol om alle gasten heerlijke hapjes voor te schotelen en er een feestelijke dag van te maken.

LuuXX Woensel is, naast Het Pluspunt, het tweede wijksteunpunt in Woensel. Het Pluspunt heeft de sfeer van een buurthuis/eetcafé en LuuXX Woensel die van een huiskamer. Op deze manier kunnen alle cliënten binnen Woensel gebruikmaken van een fijne ontmoetingsplek en dagelijks genieten van een verse maaltijd.

"Gelukkig worden we bijgestaan door een ervaren horecaploeg van cliënten die niet wakker liggen van het schillen van een paar kilootjes aardappelen meer", vertelt begeleider LuuXX Woensel Roy de Laat. Bijgestaan? Roy zelf ziet het liever andersom: "Zij zijn de koks en ik hun assistent. Ik maak alleen mogelijk dat zij kunnen koken en serveren." Dat 'mogelijk maken' begon enkele jaren geleden. De keuken in het nabijgelegen wijkpunt Het Pluspunt was aan vernieuwing toe. "Eten is de belangrijke dagelijkse activiteit", is de overtuiging van Roy. En hij vervolgt: "En dat moet natuurlijk vers en gezond zijn. "En als je dan toch elke dag moet eten, waarom zou je dat dan niet samen met anderen doen? Voel je je meteen een beetje minder eenzaam."

Toekomstplannen
Diverse horecaploegen bestaande uit cliënten, vrijwilligers en enkele begeleiders zijn zeven dagen in de week bezig met de bereiding van dagelijks ruim vijftig maaltijden. Even tijd om achterover te leunen? Niet als het aan Roy ligt: "We hebben plannen", vertelt hij, “horeca dagbesteding valt op de participatieladder op trede 3 en 4, maar hoe mooi zou het zijn om ook dagbestedingsvormen te ontwikkelen juist voor trede 1 en 2” of "om in de achtertuin van Woensel Zuid 1 een kruidentuin of moestuin te beginnen, waar we onze eigen groente en kruiden kunnen telen.

Over LuuXX
LuuXX is een social label van Lunet. LuuXX brengt mensen bij elkaar. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die mooie, zinvolle, kwalitatieve producten en diensten leveren.