Eerste 15 zij-instromers geslaagd

13 april 2022
Eerste 15 Zij Instromers Zijn Geslaagd Bij Lunet

Na een carrièreswitch aan de slag als persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg bij Lunet

Na een periode van twee jaar leren en werken in de gehandicaptenzorg is onze eerste lichting van 15 zij-instromers geslaagd voor hun versnelde en op maat gemaakte opleiding. Op 12 april ontvingen deze carrièreswitchers hun diploma 'Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg' niveau 4. Ze gaan meteen aan de slag in hun nieuwe vakgebied bij Lunet.

Samenwerking met het Summa College
In 2020 zijn we gestart met een op maat incompany-opleiding voor zij-instromers in de gehandicaptenzorg. Dit doen we in samenwerking met het Summa College uit Eindhoven. De opleiding 'Persoonlijk begeleider' duurt normaal drie jaar, maar omdat deze zij-instromers al een mbo-diploma vanuit een andere branche op zak hebben kan de opleiding in twee jaar worden afgerond. Maar dan moet er wel gewerkt worden; twee dagen in de maand naar school voor theorie, de overige tijd leren en werken in de praktijk bij Lunet.

De lichting studenten die nu is afgestudeerd, begon de opleiding in april 2020. Dit is vrijwel gelijk aan de periode waarin corona, samen studeren en van elkaar leren behoorlijk vermoeilijkte en zelfs de eerste kennismaking digitaal plaatsvond. Des te trotser zijn zowel het Summa College als wij dat zij het erkende diploma op zak hebben en zich hebben ontwikkeld tot ware zorgprofessionals.

Carrièreswitch
Zij-instromers zijn mensen met werkervaring in een ander vakgebied dan de zorg, maar wel met de ambitie om in de zorg te gaan werken. Ze zeggen hun bestaande baan op om een nieuw vak te leren. Dat maakt ze veelal tot gemotiveerde en leergierige studenten. Omdat de overstap van vaste baan met salaris naar een studentensalaris vaak te groot is, krijgen deze zij-instromers een volwaardig en toereikend salaris bij Lunet.

Meer informatie
Zou je ook willen werken in de gehandicaptenzorg maar heb je een andere achtergrond? Lees meer over ons zij-instroomtraject.

Ook voor onze vrijwilligers. Heb je vragen of interesse om je aan te melden als zij-instromer bij Lunet? Neem contact op met afdeling Werving en Selectie via wervingenselectie@lunetzorg.nl of bel 088 551 5345.