Kunst en Ko maakt kunstwerken voor vertrekkende raadsleden

04 april 2022
Kunst En Ko Maakt Kunstwerken Voor Vertrekkende Raadsleden

Een passend afscheidscadeau voor ieder Eindhovens raadslid

Op dinsdagmiddag 29 maart werd tijdens een speciale raadsvergadering afscheid genomen van Eindhovense gemeenteraadsleden. En hoe leuk, onze eigen Kunst en Ko heeft voor ieder vertrekkend raadslid een passend afscheidscadeau gemaakt. Kunst en Ko-er van het eerste uur - Sander van Riet - overhandigde symbolisch het eerste schilderij aan burgermeester John Jorritsma.

Vorig jaar heeft gemeente Eindhoven een opdracht bij Kunst en Ko neergelegd voor 80 typisch Eindhovense kunstwerken. Gedurende het schilderen is er door de gemeente een filmpje gemaakt, wat tijdens de vergadering werd getoond. Daarna werd het woord gegeven aan Sander en als we het over talenten hebben: dat kan hij als geen ander. Hij heeft eerst een praatje gehouden, promotie gemaakt voor de speciaal ontwikkelde kunstwerken, de vrolijkste winkel van Eindhoven in het zonnetje gezet en toen symbolisch het eerste schilderij aangeboden aan de burgermeester.

In het slotwoord van Sander van Riet herinnerde hij de aanwezigen dat ook de burgermeester zelf dit jaar afscheid neemt om zich daarna tot Jorritsma te wenden met de woorden: Ik ga ervanuit dat ook ik dan weer van de partij ben. De uitnodiging daarvoor is onderweg, was het antwoord.