Nieuwe groep Oekraïners op Eckartdal

25 april 2022
Ukraine 162450

Vluchtelingen krijgen onderdak in het tijdelijk woongebouw op woonpark Eckartdal

In de maand april is een nieuwe groep vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen bij Lunet. Deze vluchtelingen hebben onderdak gevonden op de Laan van Eckart in het tijdelijk woongebouw op het woonpark Eckartdal.

Medewerkers van Facilitair en vrijwilligers hebben de afgelopen weken verschillende opvanglocaties binnen Lunet in gereedheid gebracht. Dat betekent poetsen, bevoorraden en zorgen voor een warm welkom. Op 12 april hebben ze ook ruim 20 bedden en kinderledikantjes opgehaald in Eindhoven en De Kempen bij mensen die hebben gereageerd op de vraag van Lunet om bedden. Voorlopig hebben we er voldoende.

Eerder heeft Lunet ook vluchtelingen opgevangen op woonlocaties in Hapert en Valkenswaard.