Bijzondere bierbrouwers brouwen Lunet bier

17 juni 2022
Bijzondere Bierbrouwers Brouwen Lunet Bier

Vanaf juli gaan ze het bier zelf brouwen, afvullen en labelen

Bij Lunet dachten enkele medewerkers en cliënten: Dat is leuk, je eigen bier brouwen. Een Lunet bier. Hoe speciaal. Op 14 juni kwamen de toekomstige cliënt-bierbrouwers van Lunet bij elkaar in de Eindhovense bierbrouwerij Rabauw om dit idee werkelijkheid te maken.

Ambachtelijk, door mensenhanden gemaakt bier
In de brouwerij werden in totaal vijf bieren getest en beoordeeld. Twee bieren kwamen als favoriet uit de bus bij onze toekomstige bierbrouwers. Maar daar moet dan nog een speciaal Lunet biertje van gemaakt worden. Wat is kenmerkend voor Lunet? Wat maakt een biertje een Lunet-bier? De cliënt-bierbrouwers van Lunet hadden daar wel een idee bij. Het bier moet uitstralen dat je bent wie je bent. Dat je er mag zijn. Een speciale smaak voor speciale mensen. Bijzonder. Verfrissend. Vernieuwend. Creatief. Veelzijdig. En exotisch en kruidig; denk aan mango, Rendang, citroen en kokos.

Aan bierbrouwerij Rabauw nu de taak om van al deze opmerkingen, hints en tips een speciaal Lunet-bier te brouwen. Een bier zoals er maar één is. Bier waar je blij van wordt. 'Een eerbetoon aan jezelf' zoals de meesterbrouwer van Rabauw omschreef.

Echt werk
De komende tijd komen onze cliënt-bierbrouwers een aantal keren bij elkaar. Ze volgen het bierbrouwproces op de voet. Vanaf juli 2022 gaan ze het Lunet bier zelf brouwen, afvullen en daarna labelen met onze eigen gemaakte Lunet labels. Wanneer het bier op de markt komt is nog een verrassing. Wordt vervolgd!