Team Woensel wint CZ-Verwenzorgprijs 2022

17 juni 2022
Team Woensel Wint CZ Verwenzorgprijs 2022

De droom komt uit om een buitenbioscoop te organiseren voor de buurt

Lunet heeft drie inzendingen verstuurd voor de CZ-Verwenzorgprijs 2022. Het idee van een buitenbioscoop, ingediend door Susanne van den Broek en Marieke van der Linden van Ambulant team Woensel Zuid, is in de prijzen gevallen.

Buitenbioscoop
Team ambulant Woensel Zuid heeft de droom om in de zomer een buitenbioscoop te organiseren voor de buurt. Een mooi aangeklede tuin of plek in het park waar cliënten en andere buurtbewoners samenkomen voor een fijne avond. Denk aan sfeervolle verlichting, veel stoelen en zitzakken. Een popcornmachine en wat lekkers te drinken. Een groot doek met daarop een leuke film. Waar na afloop natuurlijk ook nagepraat wordt onder het genot van een drankje. Een mooie gelegenheid om je buren te ontmoeten en in gesprek te komen met elkaar. Wie is je naaste? Maak contact met je medemens!

Bijzondere verwenzorgactiviteiten
Zo'n twintig Lunet collega's gaven enkele maanden geleden gehoor aan de oproep om een origineel en bijzondere verwenzorgactiviteit te bedenken voor mensen met een verstandelijke beperking. Het thema was 'Wie is je naaste? Maak contact met je medemens!'. Omdat er maar drie inzendingen per zorgorganisatie mochten worden ingediend, was het aan de 'Lunet-jury' om een keuze te maken. Een lastige taak, maar uiteindelijk is gekozen voor het DOT Belevingstheater, een Prikkeltuin en een Buitenbioscoop.

De CZ-Verwenzorgprijs
Bij het CZ is een recordaantal inzendingen binnengekomen van 400. Uit een loting kwamen 80 winnaars naar voren, waaronder ook de buitenbioscoop, ingediend door Lunet. Ambulant team Woensel Zuid heeft een geldbedrag gewonnen om de buitenbioscoop voor de buurt te organiseren.