Cliënten, medewerkers en vrijwilligers van Lunet lopen Marathon Eindhoven

30 augustus 2022
Cliënten, Medewerkers En Vrijwilligers Van Lunet Lopen Marathon Eindhoven

Kom jij onze deelnemers aanmoedigen?

Op zaterdag 8 oktober doen 123 cliënten, medewerkers en vrijwilligers van verschillende Lunet locaties mee aan Your Marathon Challenge Eindhoven. Bij de Your Marathon Challenge leggen de deelnemers voorafgaande aan de marathon op 8 oktober, samen met collega's of huisgenoten 41 kilometer af. Rollend, wandelend of rennend, maakt niet uit, want voor iedereen is de afstand en dus de prestatie hetzelfde. Op 8 oktober leggen ze met de alle deelnemers van Lunet de laatste 1.2 kilometer af naar de finish.

Trainen
Intussen zijn de trainingen in volle gang. Bij de bewoners van het Spicapad in Eindhoven worden met zelfontworpen meetposters de afstand per persoon nauwkeurig bijgehouden. En ook bij LuuXX Geldrop zijn ze al rap van start gegaan met het kilometers vreten. In de pauze lopen ze rondjes door het dorp om zo aan de eerste 41 km te komen.

Samen met huisgenoten
En ook Manuela van de Willem Schorerstraat kan bijna niet wachten. "Weet je wat zo leuk is aan het lopen van een marathon? Je doet het samen met anderen en dat maakt alles gemakkelijker. En je krijgt een lunchpakketje mee voor onderweg. En iets te drinken. En een mooi Lunet-shirt. En een daverend applaus als je over de finish komt. En een echte medaille. Elke week train ik samen met enkele huisgenoten voor de marathon. En ook begeleiders lopen dan mee. Zo gezellig.”

Dat gaat wel lukken
Ook Els van de Doollandweg in Bladel en Carlijn Rombouts, doktersassistente op De Donksbergen, hebben hun eerste stappen gezet. Het zijn de eerste echte 5 kilometer ter voorbereiding. Els zit in een rolstoel en Carlijn loopt. Samen kletsen ze heel wat af tijdens de eerste kilometers! Het was gezellig en heel leuk. Elke week wordt er getraind. Nog 35 kilometer te gaan dus. Een eitje. Dat gaat wel lukken.

Kom je aanmoedigen?
Op zaterdag 8 oktober starten onze 123 Lunet deelnemers om 15.30 uur op het 18 Septemberplein in Eindhoven. De verwachting is dat zij rond 16.15 uur de finish bereiken op de Vestdijk.