Mag je echt alles pakken? Geslaagde zomeractiviteit in Wijk en Dorp Wijk en Dorp

01 augustus 2022
IMG 20220721 WA0011

Donderdag 21 juli jl. was het eindelijk zo ver. Ambulante en intramurale cliënten uit Gestel (Eindhoven) gingen samen uiteten bij all-you-can-eat restaurant Lundi in Eindhoven. De afgelopen periode hebben ze hier samen voor gespaard. Dit was één van de leuke zomerprogramma activiteiten van Wijk en Dorp.

'Mag je echt alles zelf pakken'?
‘Het was supergezellig. Je had de gezichten van de cliënten moeten zien! Er ging een wereld voor ze open. Mag je echt alles pakken? Er waren cliënten die nog nooit sushi hadden gegeten. Die bleven maar smullen. Het was een geslaagde avond en wat de cliënten betreft zeker voor herhaling vatbaar. Misschien wordt dit wel een jaarlijks terugkerende activiteit’ vertelt begeleider Oussama Saber van LuuXX Gestel enthousiast.

'Gebuurt' met de eigenaar van Lundi
Het bezoek aan restaurant Lundi bleef niet onopgemerkt bij de eigenaar. Oussama heeft daar nog gezellig mee ‘gebuurt’. ‘Het was een leuk gesprek waarin ik aangaf dat we met cliënten uit de wijk uit eten zijn. Dat we met dit soort activiteiten proberen te bereiken dat cliënten in de toekomst zelf naar een restaurant kunnen gaan, zonder dat wij als begeleiders mee hoeven’. Daar wilde de eigenaar namens Lundi ook een steentje aan bijdragen. ‘De volgende keer dat wij met de groep naar Lundi gaan, krijgen we korting. Ik heb het nummer van de eigenaar gekregen. Ik hoef hem maar te bellen en het wordt netjes voor ons geregeld.’

Voldaan en met een volle buik gingen de cliënten weer naar huis. Ze hebben genoten van het eten en de gezelligheid met elkaar.

Doel zomerprogramma Lunet
Het zomerprogramma is er om de druk op de bezetting van de teams zo veel mogelijk te verminderen deze zomer. En natuurlijk om de cliënten een leuke zomer te geven! Door het aanbieden van activiteiten op alle dagen van de week kunnen cliënten deelnemen aan die activiteiten. Op deze uren is er daardoor minder tot geen bezetting binnen de teams nodig. De dagbesteding blijft in de zomer ook doorgaan.

Wat doen we nog meer?
Naast het werven van vakantiekrachten hebben we de afgelopen periode ook een oproep gedaan onder ouders, verwanten en vrijwilligers om mee te komen helpen. En ook de medewerkers uit de ondersteunende diensten worden de zomermaanden ingezet binnen de teams en bij de activiteiten. Verder is er de mogelijkheid om extra uren te werken deze zomer.