Een 'Ik-kom-thuis-tuin' op de Gentiaanweg

01 november 2022
Een 'Ik Kom Thuis Tuin' Op De Gentiaanweg

Door een gulle gift van ASML is de tuin omgetoverd tot een veelzijdige en veiligvoelende plek

Vorig jaar zijn 36 Lunet cliënten verhuisd naar een nieuwbouwcomplex aan de Gentiaanweg in Eindhoven. De appartemeten in het nieuwe gebouw bevallen prima. Echter bood de tuin weinig privacy. "Dat er weinig begroeiing is, was nog tot daaraantoe," vertelt begeleidster Anja van der Pas, "maar door het tientallen meterslange Heras hekwerk eromheen, werden we een soort van lokale bezienswaardigheid. Privacy was nul en we voelden ons bekeken door voorbijgangers. Dat moet echt anders," vonden we.

Een tuinrenovatie vanuit Lunet zat er even niet in. Dus ging begeleidster Anja van der Pas opzoek naar een sponsor. Deze werd gevonden bij ASML. Gesprekken met een tuinarchitect volgde en vier weken later is de tuin omgetoverd tot een veelzijdige en bovenal veiligvoelende plek voor de bewoners.

De tuin biedt privacy, diverse zitjes, verlichting en een automatisch watersproeisysteem. Grote dank aan ASML, met name door de cliënten en begeleiders van de Gentiaanweg.

In het voorjaar van 2023 is er een open dag bij de Gentiaanweg. Iedereen is dan op die dag welkom om het appartementencomplex en de tuin te bezichtigen. De exacte datum volgt.

V.l.n.r. op de foto: Tony Brinkman, Evert van der Vlies, Anja van der Pas, Melanie Idzinga met Bailey en Peter Broekmeulen.