Minister Conny Helder brengt werkbezoek aan zorgorganisaties in regio Zuidoost-Brabant

07 november 2022
Minister Conny Helder Brengt Werkbezoek Aan Onze Regio 2

In gesprek over de gevolgen van de huidige arbeidsmarktkrapte

Maandag 31 oktober bracht Minister Langdurige Zorg en Sport, Conny Helder een werkbezoek aan enkele zorginstellingen in Zuidoost-Brabant waaronder Lunet, Severinus, en SWZ. Deze uitnodiging had als doel om de gevolgen van de huidige arbeidsmarktkrapte in de zorg bij de minister vanuit verschillende perspectieven onder de aandacht te brengen. Zowel vanuit het perspectief van cliënten en wettelijk vertegenwoordigers als vanuit medewerkers.

Uitdagingen en zorgen
Minister Helder bracht ook een bezoek aan een van de woningen van Severinus en ging daar met enkele ouders en medewerkers in gesprek. De minister sprak met ouders van cliënten die allebei al geruime tijd bij Severinus wonen. In de loop der jaren hebben zij van dichtbij meegemaakt hoe de vaste bezetting op dit woonhuis, het herkenbare gezicht, steeds minder vanzelfsprekend is geworden.

Ook kwam ter sprake wat dit betekent voor de zorg aan cliënten en welke uitdagingen en zorgen medewerkers en ouders en verwanten daarbij ervaren. De verhalen uit de praktijk onderstrepen nogmaals hoe belangrijk het is om snel met oplossingen te komen.

Minister Conny Helder Brengt Werkbezoek Aan Onze Regio