Hoofdkantoor Lunet verhuist naar nieuwe locatie

13 december 2022
Hoofdkantoor Lunet Verhuist Naar Nieuwe Locatie

In de eerste week van januari 2023 wordt het nieuwe kantoorpand aan de Zernikestraat in gebruik genomen

In de eerste week van januari 2023 verhuist het hoofdkantoor Lunet van Croy 5 naar de Zernikestraat 17 in Eindhoven. Het nieuwe kantoorpand is kleiner dan Croy en heeft daardoor minder werkplekken. Hiervoor is gekozen omdat de combinatie van thuiswerken/op kantoor werken (hybride) een blijvend karakter krijgt. Er zijn dus minder werkplekken nodig. Daarnaast is de huurprijs van het nieuwe kantoorpand fors lager, is het pand energiezuiniger en heeft het de mogelijkheid tot diverse vormen van participatie voor cliënten.

Op de Zernikestraat huren we de begane grond en de eerste etage. Op de bovenste etage zit een andere medehuurder van het bedrijfspand. Samen met dit bedrijf delen we de centrale ingang, liften en trappen.

Waarom verhuizen?
Eind 2022 moeten we opnieuw een vijfjarig huurcontract aangaan met de verhuurder van Croy 5. In mei van dit jaar is besloten om dat huurcontract niet meer te verlengen. Daarvoor hadden we verschillende redenen:

  • We willen flexibeler omgaan met ons vastgoed met name voor kantoren. Een kortdurend contract past daarbij. Verlenging van een contract voor minimaal vijf jaar was dus geen optie
  • We willen kosten verminderen van kantoren
  • We willen participatie voor cliënten mogelijk maken op een meer centraal gelegen plek.

Waarom niet naar een andere bestaande Lunet locatie?
Eerder dit jaar is in ons eigen vastgoed gezocht naar alternatieve kantoorbestemmingen. Maar zowel de te hoge kosten en de beperkte tijd om een pand geschikt te maken, als het huidige gebruik door andere Lunetters, heeft ons doen besluiten om voor nu buiten ons eigen vastgoed een geschikt bestaand kantoorpand te zoeken. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een deel van het kantoorpand aan de Zernikestraat.

We ontwikkelen een visie op kantoren en vergaderplekken in het lange termijn vastgoedplan van Lunet. Daarin kijken we ook naar de eigen locaties.

Vanaf 16 december Croy 5 dicht in verband met de verhuizing
De laatste twee weken van dit jaar is het hoofdkantoor Lunet op Croy 5 gesloten vanwege de verhuizing. In de eerste week van januari 2023 wordt het nieuwe kantoorpand aan de Zernikestraat in gebruik genomen. Bezoekers kunnen parkeren op het terrein bij het nieuwe Lunet kantoorpand.

Het bezoekadres is Lunet, Zernikestraat 17, 5612 HZ Eindhoven. Het algemene telefoonnummer blijft 088 551 5000.