Kunstenaars van Lunet exposeren in Van Abbe

13 december 2022
Kunstenaars Van Lunet Exposeren In Van Abbe

Een geheel eigen kijk op het wereldberoemde schilderij de Nachtwacht van Rembrandt

Kunstenaars van Lunet, Neos, Springplank en Jumpstart 040  zijn bezig met een geheel eigen kijk op het wereldberoemde schilderij de Nachtwacht van Rembrandt. Het mag allemaal wat kleurrijker, hipper, persoonlijker, eigentijdser en sprekender volgens de Eindhovense kunstenaars en creatievelingen.

Tijdens een workshop werd een vergrootte replica van de Nachtwacht in stukken gesneden en verdeeld onder de deelnemers. En met een stukje Nachtwacht gingen de kunstenaars op pad om ieder hun eigen interpretatie op het doek te realiseren.

Alle losse Nachtwachtdelen worden op korte termijn weer herenigd in de Nachtwacht 2.0. En één Nachtwacht vonden de deelnemers te weinig dus worden er maar liefst vijf gemaakt. Begin volgend jaar zijn de vijf Nachtwachten te bewonderen in het Van Abbemuseum in Eindhoven.

Lunet-deelnemers van het Nachtwachtproject - gegeven door docenten van het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE) - werken bij De Spaken, Kunst en Ko, Eikenhof Eckartdal en LuuXX Kleine Berg. Naast de vijf Nachtwachten, exposeren ze ook met hun eigen interpretaties van de middeleeuwse stadswachters op het schilderij.

Expositie
De expositie is gratis en zonder reservering te bewonderen bij het Van Abbemuseum van 24 maart tot 10 april 2023.

Dagbesteding bij Lunet
Meer weten over dagbesteding bij Lunet? Bekijk onze dagbestedingslocaties.