Minister Conny Helder bezoekt cliënten en medewerkers Lunet

28 december 2022
Website

Op dinsdagavond 27 december bracht minister voor Langdurige Zorg Conny Helder een werkbezoek aan Lunet. Reden hiervoor is dat ze medewerkers in de zorg een hart onder de riem wil steken. Of zoals ze zelf zegt: "Wie in de zorg werkt, moet vaak ook met de feestdagen werken. Mensen in Nederland hebben dat niet altijd door, maar de zorg houdt dan niet op. En dan is het goed dat daar aandacht voor is.”

Verhalen uit het hart
Conny Helder bezocht samen met bestuurder Hilda Barnhoorn van Lunet de Kienavond in de Kapel op woonpark Eckartdal in Eindhoven, waar zo'n 35 cliënten streden om mooie prijzen. Daarna werd Lindenpad 67 aangedaan waar zorgmedewerkers Maya Wernaart en Hania van Lieshout en bewoner van Lindenpad 67 Alexander Verstappen de minister trakteerden op verhalen uit het hart over de zorg en het wonen bij Lunet. Tenslotte ontving team Nachtzorg Eckartdal de late bezoekers om even later op ronde te gaan langs enkele woningen.

Passie en betrokkenheid
Met een uitnodiging om ook eens op bezoek te komen in een wijk of dorp waar Lunet ondersteuning biedt, ging de minister na 2,5 uur weer richting Den Haag. Dat je met een hart onder de riem steken, ook heel veel terugkrijgt, is deze avond wel duidelijk geworden. "Iedereen vertelt met zoveel passie en betrokkenheid. Ongelooflijk. Elk gesprek begon met 'onze cliënten'. Waar het hart van vol zit."

Lees het artikel over bezoek van Conny Helder aan Lunet in Eindhovens Dagblad.

Website (1)