Maatregelen Corona

Lunet biedt verantwoorde en veilige zorg en ondersteuning aan cliënten. Om veilige zorg, behandeling en ondersteuning te kunnen bieden gaan wij uit van de landelijke richtlijnen van de overheid.

Wonen
Er zijn op onze woongroepen mogelijke uitzonderingen op de landelijke richtlijnen. Indien de situatie op een woongroep verandert, gelden de aangepaste regels uitgaande van het belang van de cliënt(en) van deze locatie. De begeleider van de woongroep informeert hierover.

Logeren
Cliënten kunnen weer logeren. Per locatie worden maatwerkafspraken gemaakt met cliënten en ouders/vertegenwoordigers.

Dagbesteding
De dagbesteding is open. Per locatie en per cliënt wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn voor dagbesteding.

Wijkpunten
Er zijn geen coronamaatregelen binnen onze wijkpunten. Iedereen is welkom in onze wijkpunten.

Behandellocaties
Uiteraard nemen wij alle voorzorg in acht en volgen we nauwgezet de richtlijnen van de overheid. We bieden veilige en verantwoorde zorg op onze behandellocaties.

Coronatoegangsbewijs voor cliënten
Ook cliënten dienen steeds vaker een geldig vaccinatiebewijs te tonen wanneer ze openbare gelegenheden bezoeken. Het is gebleken dat het voor cliënten van onze woonparken lastig is, om deze bewijzen zelf aan te maken via de CoronaCheckapp. Daarom maakt Lunet de coronatoegangsbewijzen aan.

Het vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code wordt per e-mail verstrekt en is geldig wanneer deze uitgeprint wordt. Ook kan de QR-code geïntegreerd worden in de CoronaCheckapp. Het aanmaken van de QR-code kan Lunet alleen doen voor cliënten die huisartsenzorg van Lunet ontvangen. Voor cliënten die een eigen huisarts hebben geldt dat zij de QR-code bij hun eigen huisarts op moeten vragen.

Vrijetijd

Midgetgolf Eckartdal open
Cliënten kunnen weer een balletje slaan. De midgetgolfbaan is dagelijks geopend van 8.30 tot 21.00 uur. De midgetgolfbaan is uitsluitend geopend voor cliënten en hun familie en verwanten.

Onze horecagelegenheden
Onze horecagelegenheden zijn open. Voor externe bezoekers geldt een verplichte reservering van zitplaatsen vooraf.

Vragen?

Heb je vragen over corona of over het vaccineren? Neem contact op met de begeleider of lees meer op de website van Steffie voor eenvoudige uitleg over het coronavirus.