Begeleiders Wonen op Woonpark Eckartdal in Eindhoven

Wonen, werken, leren en vrije tijd voor mensen met een verstandelijke beperking. Daar staat Lunet voor. We volgen de dromen, wensen en behoeften van de mensen die we begeleiden. Dit vraagt alertheid van jou. Alertheid op signalen, soms in woorden maar veel vaker niet. Dit vraagt menselijk en vakkundig optreden van jou. Je bent empatisch, geduldig, duidelijk en consequent. Je geeft vrijheid waar het kan en stelt veilige kaders voor wie dat nodig heeft. Of zoals begeleider Martin André het zo mooi zegt: “De kunst van dit werk is gedrag leren lezen en daar op inspelen. Ieder moment opnieuw.”

In de begeleiding volg je de richtlijnen van het persoonlijk plan van de cliënt. Werken aan een goed leven is een samenspel tussen jou, de cliënt zijn of haar netwerk en je collega’s. Je staat er nooit alleen voor. Zeker niet in crisissituaties. Die trainen we samen en lossen we samen op. Begeleider Eva Peters zegt hierover: “Het is voorbij en we gaan samen verder. Dat vind ik mooi bij Lunet. Geen enkel gedrag is een probleem, maar een uitdaging.” Lunet zorgt ervoor dat jij kunt doen waar je goed in bent en je verder kunt ontwikkelen.

De mensen
De bewoners van woonpark Eckartdal in Eindhoven hebben een verstandelijke beperking, met daarbij bijvoorbeeld Autisme, NAH of Gilles de la Tourette. Dit betekent werken met stemmingswisselingen, impulsiviteit, verlatingsangst, identiteitsproblemen en zelfbeschadiging.

Hun beperking heeft grote gevolgen voor hun leven. Begeleider Jol Spuijbroek: “Voor onze bewoners is niets vanzelfsprekend, alles is een uitdaging. Zij kunnen geen goed bestaan voor zichzelf regelen. Wat me aanspreekt in dit werk, is dat ik een puzzelstukje kan zijn in het bestaan van onze bewoners.”

Het gaat om negen woningen voor acht tot tien bewoners en drie plekken voor dagbesteding. Een van deze locaties wordt jouw nieuwe werkplek. Welke precies, daar kijken we samen naar.

Wat Lunet jou biedt:
Om te beginnen afwisselend en uitdagend werk met interessante en enthousiaste mensen. Dit geldt zowel voor bewoners als collega’s. Bij Lunet leer je iedere dag; in de praktijk, in trainingen en (online) cursussen over bijvoorbeeld: Omgaan Met Gedragsproblematiek, Trauma & Hechting, ZIEN en autisme.

Een goed werkleven. Lunet zorg ervoor. Ook met goede arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Salaris conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 35 (begeleider complex) of FWG 40 (cliënt-, persoonlijk begeleider). De inschaling is afhankelijk van je relevante werkervaring;
  ◦ FWG 35 minimaal €1.920,- en maximaal € 2853,- bruto per maand.
  ◦ FWG 40 minimaal € 2.025,- en maximaal € 2.993,- bruto per maand.
 • Vakantiegeld (8%), een eindejaarsuitkering (8,33%) en ORT;
 • Een jaarcontract voor gemiddeld 18 tot 32 uur per week;
 • Vooruitzicht op contractverlenging voor onbepaalde tijd;
 • Een twee-daags introductieprogramma;
 • Pluspakket met keuzeregelingen, zoals fietsplan en korting op fitness.

Wat Lunet van je vraagt:

 • Een relevante beroepsopleiding, minimaal niveau 3;
 • Ervaring met het begeleiden van mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking;
 • Ervaring of willen leren omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag;
 • Je werkt in verschillende diensten tussen 07.00 en 22.30 uur;
 • Je bent flexibel, kunt zelfstandig werken en prioriteiten stellen;
 • Je neemt initiatief;
 • Je ziet geen gedrag maar mensen;
 • Je leest non-verbale signalen en reageert daar alert en passend op;
 • Je kunt de-escalerend werken;
 • Je bent empatisch, geduldig, duidelijk en consequent.

De plek
Lunet zoekt begeleiders voor woonpark Eckartdal. Eckartdal is een prachtig, openbaar toegankelijk, landgoed met veel oude bomen, lange lanen en weilanden. Er wonen zo’n driehonderd mensen, verspreid over twintig woningen en het kasteel. Lunet biedt hier een veilige, stimulerende woonomgeving en een betekenisvolle daginvulling. Mensen werken, knutselen en spelen, bijvoorbeeld op de boerderij, in de tuinen of café-restaurant De Herberg, bij het dagbestedingscentrum of gewoon thuis op de eigen woning. We gaan ook zoveel mogelijk samen naar buiten, zeker nu dat weer kan en mag.

Meer weten over Lunet?
Kom meer te weten over Lunet als werkgever.

Meer informatie over de vacatures.
Heb je een vraag of wil je meer weten over het werken als begeleider op woonpark?
Neem contact op met Nicole Weemaes (Teamleider OE 14) via +31 6 1353 6516 of via n.weemaes@lunet.nl

Tot Slot

 • We reageren binnen twee weken op je sollicitatie.
 • Lunet controleert altijd of je geschikt bent om zorg te verlenen aan onze cliënten volgens de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg en de vergewisplicht. Deze screening is onderdeel van het selectieproces.

Klik hier om te solliciteren.


Geen acquisitie naar aanleiding van deze vacature. Dank u wel.