Osman voor de dagelijkse portie werkgeluk

Heyday 1050 Aangepast Kopie

“In mijn jonge jaren waren de straat en de buurt waarin ik opgroeide mijn leefwereld. Ik had er grote verwachtingen van: elkaar ontmoeten, goede gesprekken en samen leuke dingen doen. Maar op die ‘straat’ kwam ik mezelf steeds weer tegen. Of liever gezegd: ik kwam er anderen tegen die niet accepteren hoe en wie ik ben. En ik kan je vertellen, daar word je behoorlijk onzeker van.”

In mijn jonge jaren waren de straat en de buurt waarin ik opgroeide mijn leefwereld

Naam: Osman Saygili
Woonplaats: Eindhoven
Leeftijd: 26 jaar
Begeleiding: Ambulant
Werk: HEYDAY Facility Management
Functie: Huismeester

Osman is de huismeester bij HEYDAY. Planten water geven, papier en thee bijvullen, het parkeerterrein schoonvegen en kantoren opruimen. Osman draait er zijn hand niet voor om. “En als iemand me vraagt om een ander klusje te doen, dan doe ik dat met liefde en plezier. Maar liever niet te veel tegelijk vragen. Ik heb een takenlijst en die wil ik graag afwerken in mijn eigen tempo.”

“Doe ik het goed?” Dat is Osman’s meest gestelde vraag aan zijn werkbegeleidster. “En hij doet het beregoed”, vertelt Mandy Lutterman van HEYDAY. “Hij is alleen een beetje onzeker, maar na een schouderklopje kan hij de hele wereld weer aan. Soms voor een uurtje, maar steeds vaker langer.” Die ‘wereld’ is voor enkele dagen in de week zijn collega’s bij HEYDAY. “Dat Osman hier werkt, doet ook iets met ons bedrijf”, vervolgt Mandy. “Hij brengt gezelligheid en een andere sfeer op de werkvloer. Onder elkaar spreken we van de ‘Osman magie’: Een bijzondere collega die elke keer weer een glimlach op onze gezichten kan toveren. Ons dagelijkse portie werkgeluk.”

Dat Osman hier werkt, doet ook iets met ons bedrijf

“Mijn moeder maakt me elke ochtend wakker”, zegt Osman. Voor de rest doe ik alles zelfstandig. Nou ja, alles. Mijn jobcoach Judith heeft me geholpen zodat ik kan werken bij HEYDAY. En dat heeft ze gedaan met veel geduld.

Wil je ook aan het werk, maar weet je niet zo goed waar? Dan is een jobcoach misschien ook iets voor jou.