Bryan wil graag zelfstandig wonen in Eindhoven

Bryan 1920X1080

Bryan Mulder (20 jaar) is net terug van zijn werk in de Werkschuur op het terrein van de Donksbergen. Daar is hij van maandag tot en met vrijdag in de weer met hout. Zagen, kloven, partijen haardhout klaarmaken voor transport en afleveren bij de klanten. Wat hij ook van hout maakt, zijn knikkerbanen. Hij geniet van zijn werk. Vooral omdat het buiten is. Zo verdient hij zijn eigen inkomen. Waar hij dat graag aan besteedt, zie je meteen als je zijn kamer binnenkomt: gamen. Met name omgevingen creëren in Minecraft. Daar is hij echt goed in!

Een grote tv, een racestoel met stuur en een Playstation 4. Zodra die weer leverbaar is, komt er een Playstation 5. Bryan zit met een controller achter zijn 70 inch scherm, gekregen voor zijn verjaardag. Daarop laat hij zien hoe hij in Minecraft het hele terrein van de Donksbergen heeft nagebouwd. Een indrukwekkend werk waar hij al een paar maanden mee bezig is. Als er iets op het terrein verandert, past hij zijn digitale bouwwerk ook aan. Behalve Minecraft, speelt hij ook andere spellen zoals Gems of War. Soms met zijn beste vriend Luuk, die ook op de Donksbergen woont. “Ik heb hier echt heel veel vrijheid en kan doen wat ik graag wil. Dat vind ik heel fijn.”

Bryan woont inmiddels ruim tien jaar op de Donksbergen en ontwikkelt zich nog steeds. Dat vindt hij belangrijk. Ontwikkeling hoort voor hem bij een goed leven. Dat lukt heel goed in de veilige omgeving waar hij woont en werkt. “Ik ben echt veel rustiger geworden en kan goed mijn grenzen aangeven.” Met een duidelijke dagplanning kan hij heel veel zelf, ook koken en wassen. Bryan ziet zijn toekomst duidelijk voor zich en werkt aan de volgende stap. “Ik wil graag zelfstandig gaan wonen in Eindhoven. Meer ruimte voor mezelf. Niet meer in een groep. Vanuit Eindhoven kan ik dan op de fiets naar mijn werk bij de Werkschuur. En naar mijn vriend Luuk die wil hier blijven wonen. Ik hou van fietsen. Als ik een route eenmaal weet, kom ik op de fiets overal.” Misschien ook wel zover als zijn oma in Helmond of zijn ouders die in Venray wonen. “Daar ben ik een keer per drie weken. Ik vind het heel fijn om bij mijn ouders te zijn.”

Bij die grotere zelfstandigheid in de toekomst hoort voor Bryan ook een lieve vrouw. Een vrouw die net als hij zorgzaam en eerlijk is. Waaraan hij kan vertellen wat er in hem omgaat. Hij is er actief naar op zoek, via een datingsite, samen met een van de begeleiders. Bryan is klaar voor de toekomst.