De juiste match met Mitch

De Juiste Match Met Mitch

"Als alle mensen uniek zijn, ben ik dat ook en jij ook. Dat betekent dat niemand hetzelfde is. En dat je dus ook niet kunt spreken van dé verstandelijk gehandicapte, want iedereen is anders.”  

 Mitch zet zijn levenservaring al bijna tien jaar als ervaringsdeskundige. Hij gaat samen met de ambassadeurs van Lunet op pad tijdens rondleidingen op de woonparken en vertelt aan studenten en nieuwe medewerkers zijn ervaringsverhaal.

Je kunt veel over me lezen in mijn dossier, maar dan ken je mij nog niet...

 "Ondersteuning krijg ik bij mijn persoonlijke verzorging, het huishouden en in het bijhouden - en bewaken van - mijn agenda. Gebeurt dat laatste niet, dan wordt het voor mij erg verwarrend en onoverzichtelijk. Al deze dingen kun je lezen in mijn dossier. Daarin staat wat mijn ondersteuningsvraag is en wat het antwoord daarop is. Zo'n dossier is natuurlijk handig, maar ook al heb je er elke letter uit gelezen, dan nog ken je me niet. Ik ben namelijk veel meer dan alleen dat wat op papier staat. Om me echt te leren kennen, zul je me moeten ontmoeten, interesse tonen in wie ik ben en wat ik doe en waar ik van droom, met elkaar in gesprek gaan en ja, ook soms je mond houden en gewoon luisteren. En pas dan hebben we een match."