Een ei verkoop je met charme

Een Ei Verkoop Je Met Charme

Iedere maandagochtend vertrekt de 53-jarige Ingrid naar de boerderij op Eckartdal. Het is geen toeval dat ze dan net arriveert als de koffiepauze begint. Dat is zo geregeld zodat de opstart voor haar lekker rustig begint met wat drinken en een koekje. Daarna is er werk aan de winkel en gaat ze met een grote glimlach én een kar vol verse eieren op pad. Als ze terugkomt van haar ronde langs woningen en het dienstencentrum op woonpark Eckartdal, is ze zo'n 500 eieren lichter. Het geheim achter de verkoop van zoveel eieren is volgens haar begeleidster Tessa de charmante aanpak van Ingrid. Ook voor de eierkopers is het zo klaar als een klontje. Je moet sterk in je schoenen staan om van het eierenvrouwtje met die mooie glimlach géén eieren te kopen.

Mens en dier
"Werken op de boerderij op woonpark Eckartdal is heel divers", vertelt cliëntbegeleidster Dier & Groen Tessa Verstappen. “Naast de verkoop van eieren, verkopen we onder andere ook seizoensgroenten, wortelen, aardappelen en honing van onze eigen Eckartdalbijen. Verder houden we de landerijen bij, maken de stallen schoon en zorgen voor de veestapel, waaronder koeien, alpaca's, kangoeroes, konijnen, geiten, varkens, ganzen en niet te vergeten onze dwergpony Lotje."

"We volgen op de boerderij het tempo van mens, dier en de seizoenen. En op de een of andere manier brengt dit rust met zich mee. Ook voor complexe cliënten zoals Ingrid," aldus Lenneke Hoppenbrouwers, coördinerend begeleidster team Dier & Groen.

Dat Lotje speciaal is voor Ingrid, blijkt uit de werkzaamheden die ze op de boerderij op andere dagen in de week doet. Want wandelen en knuffelen met Lotje is voor Ingrid een hoogtepunt in de week: "Ik kan heel fijn met Lotje kletsen. Ze luistert altijd en ze begrijpt me. En dat is fijn, als anderen mij begrijpen."

En daar ligt ook het succes van de boerderij. Zowel cliënten van complexe groepen als van reguliere of psycho-geriatrische groepen hebben een eigen plekje gevonden op deze dagbestedingslocatie. De ander willen begrijpen en aansluiten bij ieders tempo speelt hierin een grote rol.

Meer informatie
Wil je meer informatie over Dier & Groen? Bijvoorbeeld om zelf verse eieren te kopen? Ga dan naar deze locatie pagina.