Laura. De enige echte!

Laura. De Enige Echte!

"Hoe doe je dat? Zelfstandiger worden. Of ja, zelfstandig? Ik wilde in ieder geval niet meer mijn doen en laten, laten afhangen van anderen. Want dat was eigenlijk wel het geval. Laura bestond vooral uit heel veel anderen om me heen. Deels mensen die ik juist daarvoor opzocht en verbinding met ze zocht. Maar ook ongevraagd bepaalden anderen wie ik moest zijn en wat ik moest doen. En daar had ik last van. Genoeg van. Daarom ben ik zo'n zeven jaar geleden op zoek gegaan naar Laura. De enige echte!"

"Eind 2015 verhuisde ik naar Duizelwijk 4 op woonpark De Donksbergen. Een huis met alleen maar jongens. Prima gasten, maar ja, het blijven wel jongens, he. Heel veel stoer doen, maar wij meiden zijn wat sneller volwassen, denk ik dan maar. Ze hielden zich in ieder geval met andere dingen bezig dan ik. In dat huis werkte ook Paola. Fijn, want ik kende haar van vroeger. Zou ze mij nog kennen?

Duizelwijk 4 was voor mij een plek die mij ruimte bood om te ontwikkelen. Waar ik kon gaan werken aan mijn toekomst.

Laura heeft op sommige gebieden ondersteuning van anderen nodig. Dat weet ze zelf ook wel. Maar één ding hoef je ze niet bij te brengen. Haar enorme wilskracht en doorzettingsvermogen. Ze heeft een drive waar je U tegen zegt. Ze haalden haar rijbewijs in een keer. De vakantiewoningen waar ze jaren heeft schoongemaakt, blonken als nieuw als Laura klaar was. En aan haarzelf werken deed ze voor de volle 100%. 110% misschien wel. En die drive en haar positieve karakter heeft haar zeker ook geholpen bij teleurstellingen in haar leven. Als ze weer eens werd afgewezen bij een sollicitatie of als anderen vonden dat die ene stage toch een beetje te hoog gegrepen zou kunnen zijn. Al die teleurstellingen droeg ze even met haar mee, gaf ze een plekje om daarna weer de draad op te pakken en een tandje bij te zetten.

Sinds 15 januari van dit jaar woont Laura begeleid zelfstandig in een appartementencomplex in Bergeijk. Ze heeft een studie gedaan voor groepsassistente en ze heeft een baan gevonden in de ouderenzorg.

Naast Laura op haar nieuwe bank in het nog naar verf ruikende appartement zit Paola. Samen genieten ze van de gezellige sfeer die Laura in haar appartement heeft gecreëerd. Een mooie plant en fleurige bloemen maken het echt huiselijk. Geborgen. Sinds enkele weken niet meer als haar begeleidster, maar gewoon; even op bezoek. "Laura is enorm gedreven", vertelt ze. "Ze weet wat ze wil, ze weet dat daar tijd voor nodig is en ze kan goed om hulp vragen. Met die combi kun je het ver schoppen en dat heeft ze ook gedaan. Ze gelooft weer in haarzelf. Ze gelooft weer in Laura."

In februari 2023 begint Laura met een voortgezette studie tot Verzorgende IG.