'Ik ben opgevoed dat als je iemand kunt helpen, moet je dat ook doen'

Ellyrombouts

Elly Rombouts is 76 jaar en al jaren actief in de kerk en de ouderenzorg. Ze was de oudste in het gezin waarin ze opgroeide en zorgen voor anderen werd haar met de paplepel ingegoten. Zelf zegt ze hierover: "Ik ben opgevoed dat als je iemand kunt helpen, moet je dat ook doen." En na een gesprek met pastor Thom Spit van De Donksbergen in 1996, voerde ze de daad bij het woord en begon als vrijwilliger bij Lunet.

Elly begon op de Eerselstraat 3 op woonpark De Donksbergen. Eén keer in de veertien dagen met enkele bewoners naar de kerkviering. Hoogtepunt van het jaar was de Kerstviering. "Muziek is echt heel fijn voor deze mensen." Van Hossanna naar 'hossen' was daarom een kleine stap en voortaan was Elly ook elke woensdagvond te vinden in de Disco op het park.

Dat je echt gehecht kunt raken aan mensen die functioneren op het niveau van een kind van 3 maanden, hoef je Elly niet te vertellen. "Als je goed kijkt, zie je ze genieten. En ja, daar doe je het toch voor", aldus Elly. En toen de woongroep verhuisde van het park naar De Poten in Eersel, verhuisde Elly mee.

De laatst jaren is Elly bezoekvrijwilliger van Ton. Als het slecht weer is, leest ze Ton voor. Maar zodra het kan, gaan ze samen wandelen. Tenminste: Elly wandelt en Ton geniet in zijn rolstoel. En een beetje muziek hoort er nog steeds bij, want als de zon doorbreekt, zingt Elly: Daor is de zon, we gaon 'n eindje lopen. En een grote glimlach op het gezicht van Ton spreekt boekdelen. T' is fijn zo samen.

Lees meer over vrijwilligerswerk bij Lunet.