Van locatie ondersteuner naar begeleider

Van Locatie Ondersteuner Naar Begeleider (3)

Om in de zomerperiode extra handen in de directe zorg te hebben, werven we al enkele jaren locatie ondersteuners. Deze werken dan voor een bepaalde tijd aan vooral niet-cliëntgerelateerde zaken, om zo de druk bij een team te verlichten. Ook Simon van den Boer begon zo in mei 2023 met deze nieuwe uitdaging. En hij vond het zo leuk dat hij aan de BBL-opleiding Persoonlijk begeleider Maatschappelijke zorg is begonnen.

In een eerdere baan bij bierbrouwer La Trappe in Tilburg - Simon is van origine afgestudeerd in de voedingsmiddelentechniek - werkte Simon al met mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. "Erg leuke werkplek", vertelt hij, "maar door Corona stopte dat. Na wat omzwervingen in banenland, solliciteerde ik bij Lunet als gastheer en dat is uiteindelijk uitgekomen op locatie-ondersteuner. Daarna heb ik gesolliciteerd als zij-instromer en toen bleek dat ik net te jong was en te weinig werkervaring had, heb ik gesolliciteerd voor het werk-leertraject BBL Maatschappelijke zorg mbo 4. Zo ben ik terecht gekomen op Laan van Eckart 86 op woonpark Eckartdal in Eindhoven." 

Als je graag wilt werken met mensen en je zoekt een leuke (bij)baan, dan is Lunet een goede plek om te beginnen. Zeker omdat Lunet goed ingericht en gefaciliteerd is voor leerlingen.

Als locatie ondersteuner ben je eigenlijk een soort manusje van alles. Met de teamleider kijk je wat je zoal kunt doen binnen de teams. Voor Simon lag de nadruk voornamelijk bij voeding en kleding; boodschappen bestellen en doen, weekmenu's samenstellen en kleren batchen. "Je hebt niet echt direct contact met cliënten," vertelt Simon, "maar je ziet veel en je proeft de sfeer en je maakt zo op een mooie manier kennis met de zorg. En dat beviel me zo goed, dat ik ook de zorg in wilde. Ik kreeg een contract bij Lunet van 32 uur, waarvan ik er 28 werk op Laan van Eckart 86, een woning waar zowel begeleiding als verzorging is. Veel facetten van de zorg, dus voor mij als leerling heel leerzaam."

Gezocht: locatie ondersteuners
Voor verschillende locaties in De Kempen zoeken we in juli en augustus nog locatie ondersteuners. Voor deze leuke vakantiebaan hoef je geen zorgachtergrond te hebben. Ben je opzoeknaar een vakantiebaan? Of ken je iemand die 15 jaar of ouder is en in de zomerperiode graag bij ons wil komen werken als locatie ondersteuner? Neem dan contact op via vanatotzomer@lunet.nl.