Horeca van Lunet gaat voor duurzame en gezonde voeding

17 oktober 2024
Horeca Van Lunet Gaat Voor Duurzame En Gezonde Voeding

Door samen te kiezen voor minder vlees en vis, kunnen we de impact op het milieu aanzienlijk verminderen

Steeds meer mensen en organisaties vinden het belangrijk om met duurzame voedingskeuzes bij te dragen aan een gezondere planeet. Ook Lunet. Restaurants op woonpark De Donksbergen en Eckartdal (de Herberg) zetten mooie stappen richting duurzame en gezonde voeding.

Vegetarische donderdag in restaurants
Om ons steentje bij te dragen aan het milieu, worden er vanaf november op donderdagen in de Herberg op Eckartdal en het restaurant op De Donksbergen vegetarische alternatieven, in plaats van vlees of vis, aangeboden.
Door samen te kiezen voor minder vlees en vis, kunnen we de impact op het milieu aanzienlijk verminderen. Wist je bijvoorbeeld dat je door vegetarisch te eten, je de impact van je voeding op het klimaat met gemiddeld 30% verkleint ten opzichte van een voedingspatroon met vlees?

Snacks in horeca minder gepromoot
Naast duurzame voeding, krijgt ook gezond eten steeds meer aandacht. Zo zijn er binnen de horeca locaties van Lunet tijdens de lunch al enige tijd geen frietjes meer te bestellen. Ook de snackkaart wordt de komende maanden verkleind. Hiermee willen we het voor cliënten én medewerkers makkelijker maken om voor gezonde voeding te kiezen.

Aanbod van drinkwater
Genoeg water drinken is voor iedereen belangrijk. Daarom wordt er op diverse plekken binnen Lunet water aangeboden. Bijvoorbeeld in de restaurants op de woonparken, hier kunnen bezoekers koud water pakken uit een waterkoeler.