Gedragsdeskundige

Ontwerp Zonder Titel (3)

Gedragsdeskundigen hebben een grote rol in het begrijpen, analyseren en behandelen van diverse psychische en emotionele problemen bij cliënten. De werkzaamheden variëren van het uitvoeren van psychologische evaluaties en diagnostiek tot het bieden van therapie en ondersteuning aan de cliënt zelf, maar ook aan mensen in hun directe omgeving zoals familie.


Wat doet een gedragsdeskundige?

Een van de belangrijkste taken van een gedragsdeskundige is het uitvoeren van klinische beoordelingen om de oorzaak en ernst van psychische aandoeningen vast te stellen. Dit doet een gedragsdeskundige door het interviewen van cliënten, afnemen van gestandaardiseerde tests en het verzamelen van informatie uit verschillende bronnen, zoals medische dossiers en observaties. Op basis van deze informatie gaan gedragsdeskundigen een nauwkeurige diagnose samenstellen en een behandelplan op maat ontwikkelen. Wat doet een gedragsdeskundige nog meer:

  • Het geven van cognitieve gedragstherapie, Psychotherapie, en oplossingsgerichte therapie.
  • Helpen gezonde coping-strategieën ontwikkelen en positieve veranderingen aanbrengen in het leven van cliënten.
  • Contact hebben met de zorgcoördinator, begeleiders, behandelaren, familie of andere betrokkenen rondom de cliënt.
  • Geven van voorlichting, advies en trainingen aan onder andere zorgverleners.

Maak jij er ook werk van?

Bij Lunet zijn we op zoek naar gedragsdeskundigen die zich inzetten om de levenskwaliteit van mensen met een verstandelijke beperking te verhogen. Als gedragsdeskundige werk je gelijkwaardig samen met de teamleider. Je bepaalt wat voor behandeling en begeleiding een cliënt nodig heeft.

Je helpt cliënten bij hun ontwikkeling en gedrag. Zo zorg je ervoor dat zij een zo goed mogelijk leven leiden. In je werk maak je gebruik van de nieuwste methoden en werk je in een deskundig team om onze cliënten de beste ondersteuning te bieden. Of je nu net begint als gedragsdeskundige of al ervaring hebt, Lunet biedt je de ruimte om te groeien, te leren en elke dag impact te maken.