Lunet werkt mee aan VGN online leertraject 'Rouwverwerking'

19 juli 2023
Lunet Werkt Mee Aan VGN Online Leertraject 'Rouwverwerking'

Expertise over rouwen gebundeld in online leertraject

Sindie Schoffelmeer werkt vanuit Lunet mee aan een nationaal leertraject over rouwverwerking. Vanuit haar expertise - Sindie werkt als coördinerend begeleider bij de psycho-geriatrische woningen op woonpark Eckartdal in Eindhoven - heeft zij zitting in de redactieraad Rouwverwerking van de VGN academie en de academie voor zelfstandigheid. Zij en andere redactieleden brengen hun expertise op dit gebied in om te bundelen tot een online leertraject. Het online leertraject 'Rouwverwerking' wordt vanaf november 2023 aangeboden voor medewerkers binnen Lunet en andere zorgorganisaties die zijn aangesloten bij de VGN.

Rouwen om verlies van gezondheid of vaardigheden
Rouwen is het verwerken van groot verlies. Daarbij wordt al snel gedacht aan het overlijden van een dierbare. Maar ook verlies van bijvoorbeeld gezondheid of van vaardigheden is een proces dat veel weg heeft van rouwen. Bij cliënten met psycho-geriatrische aandoeningen is dit aan de orde van de dag. Een sluimerend proces dat zomaar onopgemerkt kan blijven in de waan van de dag. “Daarom is het goed dat je tijd neemt om aandacht te schenken bij schijnbaar kleine onbelangrijke signalen die een cliënt laat zien”, aldus Sindie.