Lunet's innovatie on tour goed bezocht

04 september 2024
Website (4)

Het Lunet innovatieteam organiseerde een tour met zorgtechnologieën uit de Innovatheek

'Zo’n robot kat of robot hond wil ik ook wel! Fijn knuffelen, daar word ik rustig van’. Dit was een van de vele reacties op de kennismaking met de verschillende zorgtechnologieën uit de Innovatheek van Lunet. En behalve cliënten deden ook verwanten, vrijwilligers en medewerkers de 'Innovatie on tour' aan. En behalve kennismaken hadden zij ook gerichte vragen. 'Wat kan ik inzetten om de cliënt te prikkelen, het liefst heeft dit ook muziek?' Of de vraag van een team: 'wij zijn bijna de gehele dag bezig met het verzorgen van cliënten. Op welke wijze kunnen wij technologie inzetten?'.

'Het mooie is, vertelt innovatieteamlid Astrid Dankers, "dat we sommige vragen meteen kunnen oppakken. Zoals die vraag van die mentor over het prikkelen van zijn cliënt. Die cliënt heeft ter plekke kennisgemaakt met de Inmu en was hiervan wel gecharmeerd en wilde het eigenlijk niet meer teruggeven. En ook die vraag van dat zorgteam. Hierbij hebben wij onder andere gesproken over de inzet van het slimme incontinentie materiaal. Vragen die niet gelijk beantwoord kunnen worden, pakken we als innovatieteam op en doen we onderzoek naar mogelijke oplossingen. En die koppelen we terug om zo samen tot een passende oplossing te komen".

Behalve vragen en uitproberen, kwamen voornamelijk collega's zorg met bruikbare ideeën voor het aanschaffen van zorgtechnologieën. "En dat is erg fijn," aldus Astrid, "want zo hou je de verbinding tussen innovatie technologieën en de praktijk kort en direct inzetbaar. En dat is toch waarnaar we streven als innovatieteam."

De Innovatheek van Lunet
Op de achtergrond wordt er hard gewerkt aan de inrichting van de innovatheek op locatie en de uitleenservice van zorgtechnologie. Houd de nieuwberichten in de gaten voor alle ontwikkelingen. En neem alvast een kijkje in de Innovatheek van Lunet.

Lunet's Innovatie On Tour Goed Bezocht