Ruim 200 cliënten en medewerkers van Lunet halen de finish van Your Marathon Challenge

12 oktober 2024
Website

Cliënten en medewerkers ontvangen medaille voor topprestatie.

Op zaterdag 12 oktober hebben meer dan 200 cliënten en medewerkers van Lunet deelgenomen aan de Your Marathon Challenge, onderdeel van de Marathon Eindhoven. Na weken van voorbereiding behaalden ze vol trots de iconische finish op de Vestdijk en ontvingen daarvoor een welverdiende medaille. Wat een topprestatie!

Inzet wordt beloond

In de aanloop naar de marathon hebben kinderen, jongeren en volwassenen van Lunet in hun eigen tempo 41 kilometer gewandeld. Dit deden ze verspreid over meerdere weken en op momenten die voor hen goed uitkwamen. "Soms liepen ze alleen, maar vaak samen met begeleiders en vrijwilligers. Ze hadden er veel plezier in en motiveerden elkaar onderweg,” vertelt Bent Frencken, bewegingsbegeleider bij het Beweegcentrum van Lunet. "Het is prachtig dat ze voor hun inzet beloond worden met een medaille.”

Bewegen is goed voor mentaal welzijn

Lunet nam dit jaar voor de vierde keer deel aan de marathon. "Wat dit evenement zo bijzonder maakt, is dat we het samen doen. Het creëert een gevoel van saamhorigheid en teamspirit,” zegt Bent. "We stimuleren onze cliënten om meer beweging in hun dagelijks leven te integreren. Iedereen weet dat beweging niet alleen goed is voor je lichaam, maar ook voor je mentale welzijn.”

Trots op deze prestatie

Lunet is trots op alle deelnemers die met zoveel doorzettingsvermogen hebben meegedaan aan de Your Marathon Challenge. Dit evenement laat zien hoe belangrijk bewegen is voor iedereen, ongeacht je mogelijkheden. Met hun enthousiasme en inzet hebben de cliënten en medewerkers niet alleen een sportieve prestatie geleverd, maar ook laten zien wat je samen kunt bereiken. Op naar volgend jaar!

Bekijk de foto's en filmpjes op Instagram en Facebook.

Lees ook het artikel in het Eindhoven Dagblad.