Lunet cliënten toekomstige nieuwe bewoners Kootwijkstraat in Eindhoven

26 januari 2023
Lunet Clienten Toekomstige Nieuwe Bewoners Kootwijkstraat In Eindhoven

Woningen voor cliënten van Lunet met Volledig Pakket Thuis (VPT)

De voormalige St. Franciscusschool in de Kootwijkstraat in Eindhoven krijgt een nieuwe bestemming. Woningcorporatie Woonbedrijf gaat de jongensschool uit 1929 ombouwen tot huurappartementen. Alle woningen zijn bestemd voor cliënten van Lunet en zijn eind oktober 2023 klaar. Ze gaan hier zelfstandig wonen en huren rechtstreeks van Woonbedrijf.

In de school komen 14 huurappartementen en achter de oude speelplaats 5 tiny houses.

Woningen voor cliënten van Lunet met Volledig Pakket Thuis (VPT)
Een Volledig Pakket Thuis (VPT) is voor Lunet een relatief nieuwe financieringsvorm. Bij een VPT woon je in je eigen huis (koop of huur) en ontvang je thuis ondersteuning van Lunet professionals. Door de 24-uurs nabijheid van Lunet kan men langer zelfstandig thuis wonen.

De 18 toekomstige Lunet Kootwijkstraat bewoners huren zelf hun woning van Woonbedrijf. Van Lunet ontvangen ze ondersteuning thuis. Medewerkers van Lunet zijn gedurende de dag aanwezig om ondersteuningsvragen te beantwoorden en begeleiden hen in het zelfstandig wonen. Voor onplanbare zorg en nachtzorg is altijd een Lunet professional in de buurt. Eén appartement wordt gebruikt door de begeleiding van Lunet. De overige 18 woningen zijn voor de cliënten.

Het volledige bericht lees je op de website van Woonbedrijf.

Meer informatie over VPT bij Lunet
Lees het verhaal van Destiny die een Volledig Pakket Thuis (VPT) heeft bij Lunet.