Ontmoetingsruimte voor jongeren geopend op woonpark De Donksbergen

19 april 2023
Ontmoetingsruimte Voor Jongeren Geopend Op Woonpark De Donksbergen

Een uitgangspunt met kansen op een leuke baan

Sinds april is er op woonpark De Donksbergen in Duizel een ontmoetingsruimte voor jongeren met een licht verstandelijke beperking geopend. Het is een plek waar Lunet cliënten elkaar ontmoeten, koffie en thee drinken, allerlei vragen kunnen stellen en werkervaring opdoen. Jobcoach Fons van Elderen en begeleider Anoek Schellekens zijn de drijvende kracht achter dit nieuwe initiatief: "We willen ze graag vandaag ontmoeten en morgen een toekomst voor ze bieden."

Een uitgangspunt met kansen op een leuke baan
De ontmoetingsruimte is laagdrempelig; alleen een kop koffiedrinken is prima, als Lunet cliënten meer willen, kan dat ook. "We werken nauw samen met Arbeidscentrum De Wisselstroom in Hapert", vertelt Anoek. Deze dagbestedingslocatie van Lunet levert werk, zoals productiewerkzaamheden, aan de nieuwe ontmoetingsruimte op woonpark De Donksbergen. In de ontmoetingsruimte wordt gewerkt vanuit een huiselijke setting, samen aan een tafel. Doordat er gewerkt wordt in een kleine ruimte, met een niet al te grote groep, kan passende begeleiding geboden worden.

We werken ook met een werkervarings-contract

Werkervaring opdoen
Willen en kunnen cliënten meer? Dan kan werkervaring opgedaan worden bij bedrijven. "We werken ook met een werkervaringscontract," besluit Fons. "Dan kun je werkervaring opdoen bij bijvoorbeeld een autobedrijf of meubelzaak. Voordeel hiervan is dat als je hiervoor een vergoeding krijgt, het geen consequenties heeft voor een uitkering. Ook zijn we bezig om jongeren te verleiden tot een VCA-cursus. Dit is een landelijk certificaat op het gebied van veilig werken. Met zo'n certificaat op zak ben je aantrekkelijker voor de arbeidsmarkt.

Kom je kennismaken?
Ben je cliënt bij Lunet en wil je graag eens kennis komen maken? Je vindt de nieuwe ontmoetingsruimte op woonpark De Donksbergen aan de Berkvenseweg 2 in Duizel. Op de begane grond in de flat, ingang Medische Dienst. Open op dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.00, woensdag en donderdag van 09.00 tot 16.00 en vrijdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur.

Voor vragen en/of aanmeldingen kan je terecht bij Fons van Elderen f.v.elderen@lunet.nl of Anoek Schellekens- Mortier a.mortier@lunet.nl via 06 588 10 246.