Verwantenbijeenkomst over innovatie in de zorg

26 juni 2023
Verwantenbijeenkomst Over Innovatie In De Zorg

Middels innovatie een zo goed en zelfstandig mogelijk leven voor de cliënt

Op woensdag 21 juni vond op de High Tech Campus Eindhoven een bijeenkomst plaats over Innovatie in de zorg. En verrassend en vernieuwend was het zeker. Van sociale Ivy robots tot Hume sokken die emoties kan meten en van virtual reality brillen die je laten zwemmen tussen de dolfijnen tot domotica systemen die een compleet beeld kunnen geven van de omgeving en gemoedstoestand van een zorgvrager. En wat dacht je van Inmu, een kussentje om rust te brengen of juist te activeren of Tante Co, die mensen met een beperking een stem geeft door op een slimme en speelse manier hun mening op te halen.

Eigen regie en 'meedoen' is sowieso de rode draad tussen al deze technologische hoogstandjes. Maar ook op het gebied van sociale innovatie kwamen de deelnemers in contact met opmerkelijke toepassingen. Plankenkoorts en mensenvrees ga je te lijf met het toneelstuk Stedelingen en met LuuXX worden creatieve talenten ontdekt en ingezet.

Dwars door al deze innovatieve hulpmiddelen werd de vraag hoe we samen de zorg slimmer kunnen maken en doen, steeds luider. Natuurlijk zijn er hobbels en hier en daar onder de aanwezige verwanten van cliënten ook twijfels, maar het merendeel van de deelnemers was het erover eens dat we alleen door het anders te (gaan) doen, de kwaliteit van zorg kan blijven behouden. Wordt vervolgd.