Leercentrum Lunet biedt opleiding 'Woonhulp' aan cliënten

26 juli 2023
Leercentrum Lunet Biedt Opleiding 'Woonhulp' Aan Cliënten (2)

Met als resultaat een branche-erkend diploma 'Woonhulp'

Bij het Leercentrum van Lunet kunnen cliënten een opleiding tot woonhulp volgen. In ongeveer anderhalf jaar tijd worden zij dan opgeleid om dagelijkse taken binnen de ouderen- of gehandicaptenzorg te gaan doen, zoals koffiezetten, ontbijt/lunch klaarmaken, een boodschap doen of bed verschonen.

Aandacht voor bewoners
Naast het uitvoeren van deze dagelijkse taken, is ook de extra aandacht die ze aan de bewoners kunnen geven zeker zo belangrijk en waardevol. Zij krijgen dan ook vaardigheden geleerd om voor te lezen, een spelletje te doen, samen te wandelen, een praatje te maken, een kopje koffie te drinken en nog veel meer cliëntgerichte taken.

Praktijk is de beste leerschool
De praktijk is de beste leerschool. Daarom is ook stagelopen bij één van de Lunet-locaties onderdeel van de opleiding. Naast veel praktische zaken leren ze hier ook over ziektebeelden, hygiënisch werken en omgaan met mensen met een beperking. Ze zijn echt een van de collega’s en leren ook om hulp te vragen en niet alleen te geven. “De opleiding past helemaal bij mij. Ik ontwikkel mezelf en beteken wat voor anderen. Dat je daarbij deel uitmaakt van een team is de kers op de taart!” aldus een van deelnemers.

Het diploma 'Woonhulp' is branche-erkend. Naast de complete opleiding bestaat er ook een mogelijkheid om losse modules te halen.

Meer weten over het Leercentrum van Lunet?
Bij het leercentrum worden aan cliënten allerlei cursussen en trainingen gegeven op verschillende niveaus. Lees hier meer over het Leercentrum Lunet.