Cursussen bij het Leercentrum

Soms wil je iets nieuws leren. Dan kun je terecht bij het Leercentrum op de woonparken in Duizel en Eindhoven. Hier worden allerlei cursussen en trainingen gegeven op verschillende niveaus. We zijn er voor alle cliënten van Lunet. Maar ook als je geen cliënt bent bij Lunet.

We bieden bijvoorbeeld digitale cursussen aan zoals omgaan met tablet of smartphone. Maar ook cursussen in het omgaan met sociale media. Er is altijd een cursus die bij je past. En anders maken we een cursus voor je. We kunnen ook bij jou op locatie komen. De lessen zijn in kleine groepjes of zelfs één op één. Je krijgt een vast contactpersoon of begeleider tijdens het hele traject. 

Het doel van het Leercentrum is om jouw ontwikkeling te vergroten. We kijken hier samen naar met jou zodat je zo goed mogelijk mee kan doen doen. In de samenleving maar ook op het gebied van werk en dagbesteding.

Heb je een leervraag? Of heb je een vraag voor het Leercentrum? Vul dan het contactformulier in onderaan deze pagina.

Spel-o-theek

Houd je van een spelletje? Dan is de Spel-o-theek echt iets voor jou. Je kunt daar aangepast spel- en speelmateriaal lenen. Ook voor informatie en advies over leuke dingen om te doen ben je van harte welkom bij de Spel-o-theek in het gebouw van restaurant De Herberg op Eckartdal. We zijn open op dinsdag, woensdag en donderdagochtend van 9.30 - 12.00 uur.

Voor vragen over de Spel-o-theek kun je bellen naar: 088-551 92 05 of een mail sturen naar: spel-o-theek@lunet.nl.

Woonhulp

Woon en of werk je bij Lunet of een andere zorginstelling? Steek je graag de handen uit de mouwen en wil je zorgen voor anderen? Dan is de opleiding Woonhulp misschien iets voor jou. Jij kunt met jouw aanwezigheid voor cliënten en begeleiding het verschil maken.

Bij deze opleiding leer je hoe je ondersteunt op een woning of dagbestedingsgroep voor mensen met een verstandelijke beperking. Bij doorstuderen kun je ook in de ouderenzorg gaan werken als je dat leuk vindt. Jij bent de extra handjes die zo gemist worden in de zorg. Je leert hoe je om moet gaan met mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking, gaat leuke dingen met ze doen en ondersteunt in de huishoudelijke taken zoals tafeldekken, brood smeren, was opruimen, afwasmachine uitruimen en nog veel meer.

Je gaat 1 dagdeel in de week naar school (Eindhoven of Duizel) en loopt minimaal 12 uur stage in de week verdeeld over 2 of 3 dagen. Je loopt altijd stage onder begeleiding van een werkbegeleider. De opleiding duurt 1,5 tot 2 jaar.

Als het bovenstaande jou iets lijkt dan gaan we graag met je in gesprek of de opleiding iets voor jou is. Je kunt dan contact opnemen via appen, mailen of bellen met:

De opleiding tot woonhulp is een branche erkende opleiding voor cliënten om te leren hoe ze op een professionele manier kunnen ondersteunen op een woning of dagbestedingslocatie. 

Contactformulier

Heb je een leervraag? Of heb je een vraag voor het Leercentrum? Vul dan dit formulier in.

Wat is je vraag of wat wil je leren?