Zelfstandig leren leven in een trainingshuis

Trainingshuis Acht Web

Ben je tussen de 17 en 23 jaar? En wil jij stappen zetten om zelfstandiger te worden? Dan is het trainingshuis van Lunet echt iets voor jou. Bij het trainingshuis van Lunet bieden we een tijdelijke woonplek (1 tot 3 jaar) om te leren zo zelfstandig mogelijk te wonen en mee te doen in de maatschappij.

Je leert in die periode stap voor stap verschillende vaardigheden die nodig zijn voor een zelfstandig leven thuis, op school, tijdens werk en in je vrije tijd. Onze begeleiding sluit aan bij jouw wensen, je mogelijkheden en waar je nog in kan leren. Deze staan beschreven in je eigen plan en leerdoelen. Je hebt uiteraard veel inspraak in je trainingsprogramma.

Wat leer je bijvoorbeeld in het trainingshuis?

  • Wassen, koken, strijken en schoonmaken
  • Persoonlijke verzorging
  • Omgaan met geld, post en instanties
  • Omgaan met anderen en jezelf
  • Opkomen voor jezelf
  • Kritiek geven en ontvangen
  • Accepteren van je beperkingen
  • Omgaan met conflicten

Naast werken aan je persoonlijke doelen is structuur hebben in je leven heel belangrijk. Bij het trainingshuis ga je naar school, stage of werk. We helpen je bij het vinden van een fijne manier om je dag in te vullen. We betrekken hierbij ook je familie en anderen in je netwerk.

Het is belangrijk dat je je bij het trainingshuis thuis en op je gemak voelt. Een goede band tussen jou, de begeleiding en een goede sfeer in huis dragen hier aan bij. Daar werken we met elkaar iedere dag aan.

Bij Trainingshuis Acht voel je je thuis en jezelf

Het verhaal van Tom

Bij Trainingshuis Acht voel je je thuis en jezelf

Lees het verhaal
Bij Trainingshuis Acht voel je je thuis en jezelf Bij Trainingshuis Acht voel je je thuis en jezelf Bij Trainingshuis Acht voel je je thuis en jezelf
In Trainingshuis Acht ga je voor een Tien

Het verhaal van Agnes

In Trainingshuis Acht ga je voor een Tien

Lees het verhaal
In Trainingshuis Acht ga je voor een Tien In Trainingshuis Acht ga je voor een Tien In Trainingshuis Acht ga je voor een Tien
Loes houdt van mensen

Het verhaal van Loes

Loes houdt van mensen

Lees het verhaal
Loes houdt van mensen Loes houdt van mensen Loes houdt van mensen