Ambulant begeleiders Lunet vertellen in Jeroen Bosch Ziekenhuis over LVB

14 november 2023
Ambulant Begeleiders Lunet Vertellen In Jeroen Bosch Ziekenhuis Over LVB

Zo kan bijvoorbeeld eerder onderkend worden dat er sprake is van een patiënt met LVB

Ambulant begeleiders in Woensel Maureen Spithorst en Marcella Konings - van den Broek hebben onlangs een presentatie gegeven aan een team medisch specialisten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Vanuit de afdeling Interne Geneeskunde was de vraag gekomen naar deskundigheidsbevordering op het gebied van de omgang met mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). En daar weten deze beide Lunet medewerkers alles vanaf vanwege hun jarenlange ambulant complex werk in Woensel.

"Samen hebben wij een presentatie gemaakt over de aanwezigheid van deze doelgroep in de samenleving en de kenmerken van deze bijzondere cliënten", vertellen Maureen en Marcella. "Daarnaast hebben we wat handvaten en tips gegeven om zo goed mogelijk bij deze doelgroep aan te sluiten. De informatie die wij vanuit Lunet overbrachten werd als zeer waardevol ervaren en werd direct meegenomen in een aantal protocollen. Zo kan bijvoorbeeld eerder onderkend worden dat er sprake is van een patiënt met LVB."

Vervolg
Vanuit het Jeroen Bosch Ziekenhuis is de wens uitgesproken om deze presentatie ook binnen andere specialismen te geven. "Natuurlijk werken wij graag mee aan het vergroten van de kennis over onze doelgroep," aldus Maureen en Marcella.

Wil je meer informatie over LVB in de praktijk? Of de Lunet LVB presentatie? Neem dan contact op met redactie@lunet.nl