Kennissessie NET voor mensen met LVB

19 april 2024
Kennissessie NET Voor Mensen Met LVB

Behandelvorm voor mensen met PTSS en hoe deze een aanvulling kan zijn voor mensen met LVB

Op 16 April vond bij Lunet de kennissessie plaats 'Narratieve Exposure Therapie (NET) bij mensen met LVB'. Veel hulpverleners van Lunet, maar ook van externe instellingen zoals HAN, Opsy en Cello schoven aan om Ruud Jongedijk, psychiater en psychotherapeut bij ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum te horen vertellen over het hoe en wat van de NET als behandelvorm. Annemarie van Vonderen, directeur Zorginhoud bij Lunet vertelde over de meest recente wetenschappelijke inzichten over trauma en behandeling bij mensen met LVB. Er werd veel gebruik gemaakt om inzichten en vragen te bespreken en kritische vragen te stellen. De deelnemers waren enthousiast over deze behandelvorm voor mensen met PTSS, en er klonk een positief geluid over hoe deze vorm van behandeling een aanvulling kan zijn op het huidige behandelarsenaal voor mensen met LVB en PTSS.

Samenwerking
Lunet werkt de komende 3 jaar samen met ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum/ ARQ Centrum’45, RU, HAN en Pluryn om het protocol van NET aan te passen voor mensen met LVB en daarbij wordt ook de toepasbaarheid en effectiviteit onderzocht.