Met elkaar eten aan tafel verbindt

01 mei 2024
Met Elkaar Eten Aan Tafel Verbindt

Student organiseert driegangenmaaltijd voor cliënten van LuuXX Tongelre en dak- en thuislozen uit Eindhoven

Een goed gesprek bij een heerlijke maaltijd. Elkaar ontmoeten met oprechte belangstelling naar elkaar. Dat waren zo'n beetje de uitgangspunten van 'het verbindend diner' bij LuuXX Tongelre. Britt, student AD aan Hogeschool Avans in Den Bosch was - als onderdeel van haar afstudeeropdracht - de initiatiefneemster van dit sociale evenement. Zij deed dit in samenwerking met 'Ervaring die staat', een organisatie die sociaal kwetsbaren in de regio Eindhoven helpt. De Voedselbank heeft gedoneerd en in samenwerking met vrijwilligers is er op 16 april jl. een heerlijke driegangenmaaltijd bereid voor cliënten van LuuXX Tongelre en dak- en thuislozen uit Eindhoven.

'Ik ga er is over na denken of ik hier niet vaker heen ga, hier is het goed.' (Jan, Luuxx Tongelre).

"Om het gesprek op gang te brengen", vertelt Britt, "hebben we ervoor gekozen om de deelnemers gemixt aan de tafels te laten zitten. Bovendien kreeg elke tafel een specifieke taak, zoals uitserveren, afruimen en afwassen. Iedereen kreeg zo een taak en dat hielp prima om het ijs te dooien en het samen doen te bevorderen."

'Niets is belangrijker dan gezondheid, en gezellige mensen om je heen zoals hier' (Jan, deelnemer Ervaring die staat).

"We hebben veel positieve reacties ontvangen van de deelnemers na afloop van het evenement", besluit Britt. De deelnemers van 'Ervaring die staat' waren buitengewoon gastvrij en nodigden ons zelfs uit om vaker langs te komen. Kortom, het was een zeer geslaagd evenement waarbij we hebben gezien hoe belangrijk het is om sociale verbindingen te leggen en te onderhouden."