Sam neemt je mee op zijn dierenreis

23 mei 2024
Sam Neemt Je Mee Op Zijn Dierenreis

Lunet cliënt brengt prent-en-liedjesboek uit

Singer-songwriter Sam uit Eersel en zijn goede vriend en illustrator Gijs Senders hebben samen een prachtig prent-en-liedjesboek gemaakt. Gijs zorgde voor de tekeningen en Sam voor de muziekteksten en de melodie. Dit prentenboek en de muziek-cd nemen je mee in hun wereld vol humor. Ze laten je lachen en genieten met liedjes die je niet meer uit je hoofd krijgt en illustraties waarbij je fantasie gaat leven.

Over Sam
De 26-jarige Sam Corstens heeft autisme en woont in een woonintiatief van Lunet in Eersel bij. Op zijn zevende maakte hij al muziek en op zijn tiende kreeg hij een drumstel en begon pas echt zijn muziekcarrière. Samen muziek maken met zijn ouders, daarna met de muziekdocent tijdens drum- en djembélessen en sinds hij in een wooninitiatief woont, ook samen met de begeleiders daar. Vooral het 'samen' doen heeft hem altijd veel voldoening gegeven.

"Hoe mooi zou het zijn als ook anderen op een leuke en laagdrempelige manier samen muziek kunnen maken.," vertelt Sam. "Ik zie heel veel drukke mensen om mij heen en het lijkt soms wel dat we geen tijd meer voor elkaar hebben. Ouders werken allebei, kinderen naar de opvang en daarna thuis voor de TV of achter de computer, want er moet ook nog gekookt worden. Elke dag samen een liedje zingen is dan een kleine investering in elkaar, maar met een hele grote contactimpact. En het prent-en-liedjesboek De Dierenreis met liedjes over dieren is hiervoor het juiste middel.

"Het prent-en-liedjesboek is niet alleen voor ouders en kinderen, ook begeleiders en de mensen die zij ondersteunen kunnen elke dag een bladzijde omslaan in het boek en zo samen muzikale geschiedenis schrijven", weet Sam ons te vertellen. "Bijvoorbeeld op de logeerhuizen van Lunet, in de kinderdienstencentra of bij de gezinsbegeleiding."

Benieuwd naar het prent-en-liedjesboek
Op woensdag 22 mei was in cultureel centrum De Muzeval in Eersel de boekpresentatie van 'De Dierenreis'. De genodigden en de pers waren vol lof over de co-creatie van Sam en Gijs. Ben je nou ook zo benieuwd naar 'De slimme ezel', 'Opstaan met de haan' en het 'Berenlied'? Kijk dan op de webstie storiesandmusic.nl

Over een wooninitiatief
Een wooninitiatief is een woonvorm opgezet door ouders of verwanten. Lunet levert zorg en ondersteuning aan het wooninitiatief waar Sam woont. Wil je meer informatie over wooninitiatieven? Neem dan contact op met het cliëntbureau van Lunet.